DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Rize'de

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi ziyaret için Başdanışmanı Hasan Karal ile birlikte Rize'ye geldi.

Demokrasi ve Atalım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Eski Rize Milletvekili ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal ve Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu ile birlikte Rize'ye geldi.

Trabzon'un Yomra İlçesinde partisinin kongresine katıldıktan sonra Rize'ye gelen Babacan, önce partisinin Rize il ve ilçe yönetimleriyle kahvaltıda bir araya geldi.  Cuma namazını da Rize'de kılan Babacan ardından taziye için yakın zamanda kardeşini kaybeden İl Başkanı Ömer Köroğlu'nun evine ve daha sonra geçmiş olsun ziyareti için Kurucu İl Başkanı Metin Erdoğan'nın evine ziyaret gerçekleştirdi.



"İstişare kültürünü yeniden hayata geçireceğiz"

Partisinin Rize teşkilatıyla tanışma ve kaynaşma programında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan istişare kültürünün önemine vurgu yaparak "Biz partimizi kurarken çokça saha araştırması yaptık, yaptırdık. Bilim insanlarıyla, kanaat önderleriyle, alimlerle oturduk. Ülkemize ve kültürümüze uygun en ideal devlet yönetim şekli nedir diye baktık. Gördük ki bizim kültürümüz belli bir sistemi tasvir etmiyor. Fakat bizim kültürümüz 3 önemli ilkeyi devlet yönetiminde olmazsa olmaz kılıyor. Bunlar; istişare, ehliyet ve liyakat ve adalet. Bunlar bir devlet için olmazsa olmazlardır. Devleti tek kelime ile özetlersek buna adalet diyebiliriz. Fakat şu anda bu değerler ne yazık ki yozlaşmış durumda. Biz devlet yönetiminde bu değerleri tekrar tesis etmek için, istişare kültürünü yeniden hayata geçirmek için çalışacağız ve geçmişte de böyle yaparak başarılar elde ettik" şeklinde konuştu.