Derepazarı'nda Mandalina Reçeli Yarışması düzenlenecek

TAKİP ET

Derepazarı Belediyesi tarafından Derepazarı Mandalinası'nın kültür ve tanıtımına katkıda bulunulması amacıyla "Mandalina Reçeli Yarışması" düzenlenecek.

Derepazarı Belediyesi tarafından 16-20 Aralık tarihleri arasında para ödüllü Mandalina Reçeli Yarışması düzenlenecek.

Yarışma dolayısıyla bir toptantı düzenleyen Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, 3 yıl önce üretimine başladıkları Derepazarı Mandalina Reçeli’nin tanıtımına katkıda bulunmak, mandalina reçeli üretiminin teşviki ile kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla ilçe genelinde ödüllü yarışma düzenleyeceklerini söyledi.

Mandalina Reçeli Yarışmasının 16 Aralık tarihinde Ön Eleme ve 20 Aralık tarihinde Final Yarışması olmak üzere iki bölüm halinde düzenleneceğini belirten Başkan Metin, ilçede kuracakları mandalina reçeli üretim tesisini de yakın zamanda halkın hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Metin, yarışmaya Derepazarı’nda ikamet eden 18 yaş üstü kadınların katılabileceklerini ifade ederek, yarışmanın 1.’sine 5 bin, 2.’sine 3 bin, 3.’süne ise 2 bin lira para ödülü verileceğini ve dereceye giren mandalina reçellerinin bakanlığa gönderileceğini belirtti.