Deniz: Türkiye şu anki haliyle yönetilemez durumda

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz erken seçimin gerekli olduğunu dile getirerek "AKP Türkiye'ye üç tane 'Y' ile geldi. 3'ünü de hayata geçiremediğini görüyorsunuz" dedi.

CHP Rize il Başkanı Saltuk Deniz, Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, Kadın Kolları İl Başkanı Nurdan Ardal, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerle bir araya geldi.

Türkiye'nin ve Rize’nin birikmiş sorunlarını hükümetin çözmekten aciz olduğunu, bu nedenle yeni bir kan değişimine gidilmesi gerektiğini söylen Başkan Deniz, “Türkiye giderek bir seçime doğru yaklaşıyor. Her ne kadar 2023 yılında seçim yapılacak dense bile Cumhur İttifakının paydaşlarına baktığımızda bir seçim hazırlığı içerisinde olduklarını görüyoruz. Çünkü artık Türkiye şu anki haliyle yönetilemez durumda." dedi.

Yeni bir kan değişikliğine ihtiyaç var

Hemen hemen her konuda sıkıntıların yaşandığını ve hiçbir sorunun çözülmediğini ifade eden Deniz, "Aksine sorunların katmerleşerek arttığı bir süreç yaşıyoruz. Gerek ekonomide gerek dış politikada hangi konu olursa olsun sorunların giderek arttığı bir süreçteyiz. İnsanlarımız daha da çok yoksullaşıyor, daha da çok işsizleşiyor, ülkenin dış borcu artıyor, iç borcu artıyor, bölgesindeki sorunlar artmaya devam ediyor. Bu sorunların ilk çözümü olarak öncelikle erken seçimin yapılması gerekmekte. Çünkü yeni bir kan değişikliğine ihtiyaç var. İnsanların güvenini tazelemek zorundasınız. Demokrasi böyle bir olaydır. Eğer güvenilirliğiniz azaldığı zaman, anketlerde geriye düşüşü hissettiğiniz zaman toplumdan yeni bir yetki almanız gerekmektedir O nedenle Türkiye’de bir erken seçimin olması gerekmektedir. Çünkü bu sorunların şu anki kadrolarla çözülemeyeceği görülmüştür” dedi.

İktidar, ülkeyi yönetme yeteneğini kaybetti

İktidarın yönetme yeteneğini kaybettiğini dile getirerek erken seçimin zorunluluğunu tekrarlayan Deniz, “Rize’de çay kanununa karşı olan hiç kimse var mı? Hemen hemen herkes bir çay kanunu çıkartmanın peşinde, çıkartalım diyor. Herkesin özelinde hemfikir olduğu bir konuda bir çay kanunu çıkartamadığımız durum ile karşı karşıyayız. Demek ki şu anki iktidar bir irade koyma yeteneğini kaybetmiş durumdadır. Eğer iktidarı, ülkeyi yönetme yeteneğinizi kaybettiyseniz ülkede yaşayan 83 milyon insanın geleceğini de karartamazsınız” dedi. 

Açlık ve yoksulluk sınırı 66 Milyon insana ulaştı

AK Parti’nin 2002 yılındaki iktidara geliş amacını gerçekleştiremediğini sözlerine ekleyen Deniz “AKP Türkiye’ye üç tane ‘Y’ ile geldi. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar. 3’ünü de hayata geçiremediğini görüyorsunuz. Türkiye’de 2002 yılında, yani AKP iktidara geldiği zaman 18 milyon olan yoksul insan sayısının bugün açlık sınırında olan 16 milyon, yoksulluk sınırında olan 50 milyon ile birlikte toplam 66 milyon insana ulaştığını görüyoruz. Türkiye’ de yoksulluk sayısı 20 yılda neredeyse dört katına ulaştı. Türkiye’nin dış borcu 31 milyar dolardan 420 milyar dolara, iç ve dış borç 2 katrilyon liraya ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Rize'nin sorunları TBMM kürsüsüne taşınacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rize gezisinin, Rize’nin olumsuz olarak gösterilmesinin önüne geçtiğini belirten Deniz, "35 tane milletvekilimiz, belediye başkanlarımız geldi. Rize’nin 12 ilçesinde saha çalışması yaptık. Saha çalışmasında vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirdiler. Biz de bu sorunları TBMM'de milletvekillerimiz tarafından dile getirilmeye başlandık. Sanayi esnafımızın sorunlarını vekillerimiz aracılığı ile TBMM'de dillendireceğiz. Çamlıhemşin ilçesinde milletvekillerimizin ziyareti sırasında vatandaşlarımızın dillendirdiği sorunları mecliste Türkiye’'nin gündemine taşıyacağız. Çamlıhemşin'de bir dönüşüm değil bir yok oluş olduğunu vatandaşlarımız söylüyor. Diğer sorunları da ilçe ilçe vatandaşlarımızdan dinleyen vekillerimiz zaman içerisinde TBMM kürsüsüne taşıyacak” dedi.