Deniz'den Çaykur'a: Ya açıklama, ya istifa!

TAKİP ET

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Alim'e çağrıda bulunarak çay sezonuyla ilgil tedbirleri açıklamalarını, ya da istifa etmelerini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaş çay sezonunun yaklaştığını ancak belirsizliklerin sürdüğünü söyledi.

Deniz 31 Mart tarihinde yapmış olduğu ve Çay üreticileri ile Çaykur’da çalışan ve çalışacak işçilerin hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceklerine; özel çay fabrikalarının ve Çaykur’un destekleneceğine dair açıklama yapılması gerektiğini ifade ettiğini hatırlattı.

"Çay sezonu nasıl olacak?" sorusuna yanıt vermeyerek sorunların çözülme şansının olmadığını belirten Deniz, "Sayın Yetkililer, Çay'da yaklaşan büyük bir sorun var. Bu sorunu ciddiye alın. Bu sorunu ciddiye alın ki, çay müstahsilini, çay işçisini ve çay piyasasını öldürmeyin" ifadelerini kullandı.

Yaş çay sezonuyla ilgili Çaykur'un almış olduğu önlemlerin bir an önce açıklanması gerektiğini belirten Deniz, "Belirsizliklerin ortadan kaldırılması, kimsenin mağdur edilmeyeceğinin ilan edilmesi lazım. Eğer bugüne kadar bir yol haritası çıkartılmamışsa, kamuoyuna açıklanacak bir öneri yoksa, görevlerinde bulunan yetkililerin istifa etmesi gerekir." dedi.