Deniz'den "Çay Kanunu Taslağını açıklayın" çağrısı

TAKİP ET

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, RTEÜ tarafından hazırlanarak Bakanlığına teslim edilen Çay Kanunu taslağının açıklanması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığına gönderilen Çay Kanunu taslağının açıklanması gerektiğini söyledi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, geçtiğimiz gün yerel bir televizyonda katıldığı canlı yayın programında üniversite tarafından yaklaşık bir yıldır çalışmaları devam eden Çay Kanunu ile ilgili taslağın hazırlandığını ve ilgili bakanlığa kanun metninin teslim edildiğini belirtmişti.

"Neden hala paylaşmıyorsunuz?"

Hazırlanan Kanun Taslağının kamuoyuyla henüz paylaşılmaması nedeniyle bir açıklama yapan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Taslak metni niye saklıyorsunuz? Kimden saklıyorsunuz? Metni Tarım ve Orman Bakanlığına göndermeden önce kamuoyuyla niye paylaşmadınız ve neden hâlâ paylaşmıyorsunuz? Çay üreticileri hazırlanan Çay Kanun Taslağı hakkında niye bilgilendirilmiyor? Çay üreticilerinin kendi geleceklerini belirleyecek olan Çay Kanunu hakkında görüş ve öneri bildirme haklarını niye ellerinden alınıyor?" sorularını sordu.

"Bir an önce kamuoyuyla paylaşın"

Çayda taban fiyat uygulamasına geçilmesi ve açıklanan fiyatın altında özel sektörün alım yapmasının yasaklanması, çayda kota ve kontenjanın kaldırılması gibi en temel konuları içermeyen hiçbir çay kanununa onay vermeyeceklerini belirten Deniz, "Bakanlığa sunulan Çay Kanun tasarısının siyasi muhatabı kimdir? İktidar partisinin Milletvekilleri hazırlanıp Bakanlığa sevk edilen Çay Kanun tasarısını okudular mı? Eğer onlar okuduysa bizler neden okuyamıyoruz? Eğer İktidar partisinin milletvekilleri hazırlanan taslağı okuduysa, taslakta yer alan görüşlere katılıyorlar mı? Bakanlığa sunulan Çay Kanun tasarısını, gizlemenizi gerektirecek bir şey yoksa bir an önce kamuoyuyla paylaşın” dedi.