Deniz: Çay üreticisi gol üstüne gol yemeye başladı

TAKİP ET

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Çay'da ikinci sürgünün başlamasıyla üreticinin gol üstüne gol yemeye başladığını ifade etti.

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Çay’da ikinci sürgün başlar başlamaz Üretici gol üstüne gol yemeye başladığını ifade ederek, “İlk golü Çaykur Kota 450 diyerek attık. Şimdi ikinci golü de Özel sektör attı. Özel sektörün büyük kuruluşlarından birisi bugün üreticilere gönderdiği mesajda 1 yıl olursa devlet fiyatı, sürgün sonu olursa brüt 2.90 TL, Haftalık olursa 2.80 TL brüt olarak fiyat açıkladı. Bu iki golden sonra korkarız ki milletvekili ve bakan üreticilerimiz, 2.sürgüne de mutlu ve çok mutlu başladılar diye açıklama yaparlar” dedi.

CHP olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını ve inandıklarını söylemeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Deniz, “Bizim vaz geçeceğimizi sananlar yanılıyorlar. Bir kez daha çağrımızı yapıyoruz Gelin meclis kapanmadan var olan kanunda küçük bir değişiklik yaparak, Özel sektörün Çaykur’un açıklamış olduğu fiyattan alım yapmasını yasaklayalım. Bu çağrımızı bu yasa değişikliği gerçekleşene kadar yapacağız. İnanın bu iş çok kolay, Rize’nin herhangi bir yerinde salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etmekten bile kolay. Mecliste olan partiler bir araya gelecekler el kaldırıp el indirecekler, yasa geçecek ve üreticinin mağduriyeti sona erecek.” dedi.