Cumhuriyet Polis Merkezi yeni binasında hizmete başladı

TAKİP ET

Rize Cumhuriyet Polis Merkezi, yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

Rize Meydan Projesi nedeniyle eski yeri yıkılınca Rize Terminali arkasındaki eski Bağ-Kur İl Müdürlüğü binasında hizmet veren Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği, Eminettin Mahallesi 28 Ağustos Fetih Parkında bulunan tarihi binasında hizmet vermeye başladı.

Tarihi Rize Evinde hizmet vermeye başlayan Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğinde incelemelerde bulunan Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, “Rize Valiliği, Devlet Hastanesi, KYK Öğrenci Yurdu, İl Müftülüğü ve birçok önemli kurumların yer aldığı bölgede, Rizemizin tarihi konaklarından olan Rize evinde hizmet vermeye başladık." dedi.

Rize mimarisine uygun olarak yapımı hızla devam eden yeni Rize Emniyet Müdürlüğü binasının da bu yılın sonunda hizmete girecekğini ifade eden Gökduman, "Tophane ve İslampaşa Mahallerimizin ortasında yer alacak yeni bir Polis Karakolumuzu da ilimize kazandırmanın çalışmalarını yürütüyoruz. Yine yakın tarihte 6 katlı ve Karadeniz bölgemizin en büyük yeni polis evini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize ziyareti sırasında açmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber: Bayram Ali KAVALCI