Cumhurbaşkanımızdan Rizeliler'in yüzünü güldürmesini bekliyorum

TAKİP ET

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizeliler'in yüzünü güldürecek bir çay fiyatı açıklayacağını beklediğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Evde Gündem” programında Gazeteci Turgay Ayhan’ın konuğu oldu.

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin Zonguldak’tan Artvin’e kadar tek Milletvekili benim. Dolayısıyla Rize’nin de Milletvekiliyim.” diyen Enginyurt, açıklanması beklenen yaş çay taban fiyatıyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda Rizeliler’in yüzünü güldürecek çay fiyatını Sayın Cuhurbaşkanımızdan samimi duygularımla bekliyorum. Rizeliler’in yüzünün gülmesini bekliyorum. Bu koronavirüs sürecinde kaybettiklerini ekonomik anlamda yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldıracak bir fiyat Rizeliler’in hakkıdır. Rizeliler bunu hak etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman Rizeliler’e sahip çıkmıştır ve İnşallah bu Pazartesi günü de Bakanlar Kurulunda güzel bir çay fiyatı açıklayarak Rizeliler’e yeniden sahip çıkarağını bekliyorum”

Acilen bir sicil affı çıkartılmalıdır

Programda Gazeteci Ayhan tarafından özellikle sicilleri yüzünden kredi çekemeyen ve zor durumda olduklarını dile getiren vatandaşların sorularının aktarılması üzerine Milletvekili Enginyurt, “Çeki-senedi yazılmış, bankadan kredi alamayan vatandaşlarımız var. Maalesef bankalar bu sicillerini vatandaşların önlerine getirip kredi vermiyor. Özellikle özel bankalar esnafımızı sicili bozuk diye bankandan içeri sokmuyorlar. Bu yüzden acilen bir sicil affı çıkartılmalıdır ve bu vatandaşlarımızın haklı talebidir. Bu yüzden ben, Kayseri Milletvekilimiz Baki Ersoy ve birçok arkadaşlarımızla birlikte Meclise kanun teklifi verdik. Bu işin peşindeyiz. Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a da konuyu ilettik. Kendileri de bu konuyla ilgili çalışma yapıyor. Olması gereken de budur. Türkiye’nin acilen sicil affına, vergi ve SGK yapılandırılmasına ihtiyacı vardır” dedi.

POMEM’li kardeşlerimin sözcüsüyüm

26. Dönem POMEM Yedek Polis Adaylarının da “Yedek değil Polis olmak istiyoruz” yorumları eşliğinde yoğun mesaj yağmuruna tuttuğu Milletvekili Enginyurt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Twitter’da onları destekliyorum. Aynı zamanda İçişleri Bakanlığı’na da bakan yardımcıları nezdinde konuyu ilettim. Ben POMEM’li Yedek Polis Adayı kardeşlerimin takipçisiyim, sözcüsüyüm. Onlar adına her zaman dileklerini, temennilerini ve polis olmaları yönündeki hassasiyetlerini İçişleri Bakanlığı nezdinde sürdürerek dile getiriyorum. Emin olsunlar” dedi.