Cumhurbaşkanımız Rize'ye yakışır bir fiyat verdirecektir

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'ye yakışır bir yaş çay taban fiyatı belirleteceğine inandığını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, Flash53 Youtube Kanalında yayınlanan ve Gazeteci Turgay Ayhan’ın sunduğu “Evde Gündem” programına video konferans konuğu oldu.

Gündeme ilişkin konulara ilişkin Gazeteci Ayhan’ın sorularını yanıtlayan Özçelik, yaklaşan yaş çay sezonuyla ilgili Rize’nin üç farklı bölgesinden fotoğraflar aldıklarını söyleyerek, “Bir resim Kalkandere’den, bir Resim Güneysu’dan, bir resim de Rize Fener Mahallesinden aldık. Bu fotoğraflara bakarsak takriben bu çayın toplanması bayramdan sonrayı bulacak. Allah bizleri acıdı. Eğer bu hastalık Nisan, Mayıs aylarında başlasa çok sıkıntılar ve altından kalkamayacağımız olaylar yaşayacaktık. Havaların soğuk gitmesi ve salgın sürecinin de azalmaya başlaması hamdolsun bizim için bir artı oldu.” dedi.

Salgın boyunca özellikle çay üreticisinin kafasında birçok soru işaretlerinin olduğunu ve en kısa zamanda üreticinin net bir şekilde mutlaka bigilendirilmesi gerektiğini belirten Özçelik, “Eğer bu salgın olmasaydı, il dışından Rizemize gelecek olan yaklaşık 50-100 bin kişi Rizemize ekonomik katkıda bulunacaktılar. Ama bu yıl bu virüs nedeniyle Rize’ye gelemiyorlar. Bu yüzden Rize esnafı da sıkıntılı bir durumda diye düşünüyorum. Hala dükkanları kapalı olan, açılan kredilerden yararlanamayan birçok esnafımız var. Bu sürecin, hem esnafımıza, hem çay üreticimize mağduriyet yaşatılmadan yürütülmesi önemlidir” dedi.

Rizeli her zaman Cumhurbaşkanımıza en yüksek oyu verdi

Yaş çay taban fiyatıyla ilgili de düşüncelerini belirten Başkan Özçelik, “Rizeli her zaman Cumhurbaşkanımıza en yüksek oyu veren il olmuştur. Kendisinin de Rizeli olması nedeniyle Rize’ye yakışır bir fiyat verdireceğini canı gönülden, hem bir üretici olarak, hem de bir ilçe başkanı olarak bekliyoruz. Rakam vermiyorum, fakat takriben bakıldığı zaman geçtiğimiz yıl destekleme paraları ile birlikte 3.03 liraydı bu yılsa daha güzel bir rakam vereceklerini düşünüyorum. Belki Cuhurbaşkanımız 4 lira 5 lira verecek, o zaman da teşekkür ederiz kendisine.” şeklinde konuştu.