Cumhurbaşkanı'na yalan söylüyorlar!

TAKİP ET

Derelerinde yeni bir HES istemeyen Güneysu ilçesine bağlı Gürgen Köyü halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğini düşünüyor.

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Gürgen Köyünde, köylüye yol yapıldığı söylenerek başlanan daha sonra HES projesi olduğu anlaşılan çalışmaların durdurulması için aylardır seslerini duyurmaya çalışan ve konuyu mahkemeye taşıyan Gürgen Köyü halkı, bir protesto eylemi daha gerçekleştirdi.

Güneysu Kaymakamı Arif Oltulu tarafından kendilerine Alicik Mahallesinde HES Bilgilendirme toplantısı yapılacağı söylendiği ve bu yüzden toplanan köylüler, daha sonra bu toplantının Güneysu İlçesine alındığını öğrendiler.

Derelerinin kurutulmasını istemeyen ve hukuksuz bir şekilde yapımı devam eden HES projesinin durdurulmasını talep eden vatandaşlar, önceki gün bir açıklama yaparak Köy halkının tezgaha düşürüldüğünü iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise yanlış bilgilendirildiğini dile getiriyorlar.

Köylerinin yüzde 94 oranında AK Parti'y oy vermiş olduğunu hatırlatan Köylüler, tepkilerinin siyasi bir oluşum olduğunun söylenmesini yanlış bulduklarını dile getiriyorlar.

"Biz sadece suyumuzu geri istiyoruz"

Bir balık tutana 2 bin 500 TL ceza kesildiğini ama şimdi binlerce balığın derelerinde öldüğünü söyleyen Köylüler, "bunun bir vebali yok mu?" diye sorarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ise şu cevabı verdiler; "Biz 15 Temmuz’da evimizde duramadık. 2 gün uyumadık. Demokrasi nöbeti tuttuk. Kim için? Cumhurbaşkanımız için. Biz ona yanlış yapar mıyız? Güya bizi bir CHP’li kandırmış burada. 19 senedir ben AK Parti’ye oy veriyorum. Niye kandıramadı bizi şu ana kadar. Biz dereye sahip çıkıyoruz. Hukuksuz iş yapmıyoruz. Kimseye hakaret etmiyoruz. Biz sadece suyumuzu geri istiyoruz.”

HES Bilgilendirme toplantısı vatandaşsız yapıldı

Öte yandan Köylülerin katılmama kararı aldığı HES bilgilendirme toplantısı Güneysu Halk Eğitim Müdürlüğünde Kaymakam Arif Oltulu başkanlığında, yapıldı. Toplantıya Başkanı Rıfat Özer, HES projesinde imzası bulunan kamu kurumu yöneticileri ile yol yapımını gerçekleştiren Karayolları ekipleri, HES'in yapıldığı Gürgen ve Başköy köylerinin muhtarları ve bazı vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Oltulu, DSİ'nin son raporlar sonrasında ÇED uyumluluk raporunu incelediğini ve Uygun kararı verilmesinin ardından Baro Enerji tarafından çalışmaların başlatıldığını ancak yer teslimi yapılmadan başladığı için DSİ'nin firmaya 90 bin lira idari yaptırım cezası uyguladığını belirtti.

İlgili Haberler

Erdoğan Hemşehrilerine inanmadı, CiMER'i yalanladı

Güneysu'daki HES'in hukuksuzluğunu CİMER de onayladı

Güneysu'da HES yüzünden köylüler gözaltına alındı

Güneysu'daki HES projesinin iptali için imza kampanyası

Gürgen Deresinde HES'e karşı nöbete devam

Güneysu'daki HES değil, resmen doğa katliamı!

Güneysu'da vatandaşın tepkisi HES çalışmalarını durdurdu

Gürgen Köylüler derelerindeki hukuksuz HES'i yargıya taşıdı

Gürgen Deresindeki hukuksuz HES mahkeyeme taşınıyor

Gürgen Deresindeki hukuksuz HES yapımına tepki

Güneysu'da mahkeme kararına rağmen HES'e devam

Güneysu'da çalışan HES makinesi kazdığı kuyuya düştü