Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize programını yarıda kesmek zorunda kaldı

TAKİP ET

Sel ve heyelanın vurduğu memleketi Rize'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hava muhalefeti nedeniyle helikopterinin iniş yapamaması üzerine Rize programını yarıda kesmek zorunda kaldı.

Sel ve heyelan sonrası Rize'ye gelen ve Babaocağı Güneysu ilçesinde hemşehrilerine seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Rize AFAD Koordinasyon Merkezine geçerek yapılan çalışmalar ve son duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Güneysu ilçesinde ve Muradiye Beldesindeki afette hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya gelerek, kendilerine başsağlığı dileğinde bulundu.

AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yapılan toplantının ardından helikopter ile yine selden etkilenen Artvin'in Arhavi ilçesine geçti. Burada incelemelerden bulunduktan sonra Çayeli İlçesine bağlı Büyükköy Beldesine gelmek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan helikopter, hava muhalefeti nedeniyle iniş gerçekleştiremeyince program iptal edildi.

Trabzon Havalimanına da hava muhalefeti nedeniyle iniş gerçekleştiremeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan helikopter Rize Limanına dönerek iniş yapabildi ve Erdoğan Karayolu ile Trabzon'a geçerek Rize programını tamamlamış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, selin vurduğu Rize'ye geldi