Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'den ayrıldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize programı kapsamında Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda incelemelerde bulundu.

Babaocağı Güneysu ilçesindeki evinden helikopterle Ardeşen'e gelen ve buradan da kara yolu ile Ayder Yaylası'na hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindekilerle bir otelde kahvaltı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gerçekleştirilen Ayder Yenileme ve Koruma Projesi kapsamındaki çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, "Hedefimiz, inşallah 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak. Bu yeni Ayder, altyapısıyla konutlarıyla, otoparklarıyla, restoranlarıyla her şeyiyle bizim için özellikle turizmde çok ciddi bir çekim alanı olacak. 2022'nin sonunda bütün buralardaki konutlardan otoparkına varıncaya kadar hepsini bitirerek gerek iç gerekse uluslararası turizme burayı açmayı planlıyoruz. Bu arada havalimanımızda bitmiş olacak. Havalimanının da bitişiyle burası çok ciddi bir çekim alanı haline gelecek." dedi.

Havalimanı inşaatını inceleyerek Rize'den ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yaylası'ndaki incelemelerinin ardından kara yoluyla Rize-Artvin Havalimanı şantiyesine hareket etti.

Havalimanı inşaatını inceleyerek Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, şantiye çıkışında işçilerle fotoğraf çektirdi.

İncelemelerin ardından Trabzon Havalimanı'na gitmek üzere kendisini bekleyen helikoptere binen Erdoğan, helikopter ile Trabzon'un Of ve Hayrat ilçelerinde yaşanan sel ve heyelanların zarar verdiği bölgeyi havadan inceledi.

Helikopterle Trabzon Havalimanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’dan ayrıldı.