Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de 33 hizmetin açılışını yaptı

TAKİP ET

3 günlük program çerçevesinde Memleketi Rize'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katıldı ve Rize ile ilgili Vali ve Belediye başkanından bilgiler aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninin ardından Rize Valisi Kemal Çeber'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra, Vali Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin ile makamında bir süre görüştü. Ziyarette Erdoğan, kentte yürütülen çalışmalar hakkında Vali Çeber ve Başkan Metin'den bilgi aldı.

Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde toplam yatırım bedeli 525 milyon TL olan 33 kalem eser ve hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

Açılan eserler arasında Ardeşen, Pazar, Çayeli, Kalkandere Fındıklı ve merkezde yapılan Anadolu İmam Hatip liseleri, meslek liseleri ve anaokulları, atölye binası ve ek binaları bulunuyor.

Açılış töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da yer aldı.

Rize-Artvin Havalimanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Yapımı süren projelerin önemli bir bölümünü seneye inşallah tamamlıyoruz. Deniz üzerine inşa ettiğimiz ikinci havalimanımız olan Rize-Artvin Havalimanımızın yapımına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz.” dedi.

5 yıldızlı otel açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Valiliği önündeki törenin ardından Cengiz Holding tarafından Alipaşa Mahallesinde (Eski Dedeman Otelinin bulunduğu yerde) yaptırılan 5 yıldızlı Ricosta Otel'in açılış törenini gerçekleştirdikten sonra aynı otelde partisinin il teşkilatıyla yemek programına katılarak konuşma yaptı.