Cumhurbaşkanı Erdoğan, Babaocağı Rize'de miting düzenledi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesinde Baba Ocağı Rize'ye gelerek Hemşehrileriyle buluştu.

Trabzon'daki mitingin ardından Ovit Tüneli'nin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir saat gecikmeli olarak geldiği Rize Valiliği önündeki miting alanında Hemşehrilerine seslendi.

Erdoğan, partisince valilik önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaya "Anayurdum, baba ocağım" diye nitelediği Rize'yi selamlayarak başladı.

Memleketine kavuşmaktan duyduğu memnuniyeti aktaran Erdoğan, "Bakalım beğenecek misiniz? 'Rize'de güzeller var, hepsi de dane dane, hiçbirine kanmadım sensun yine bir tane', ülkemizde 81 tane güzel var ama bizim gözümüzde Rize hep bir tane." diye konuştu. 

Kendilerini bağrına basan tüm Rizelilere şükranlarını sunan Erdoğan, "Memleketimi çok özlemiştim, anlaşılan Rize de bu evladını özledi." ifadesini kullandı.

Ovit Tüneli'nin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bundan sonra İspir'e kuru fasulyeye çok daha hızlı gideceksiniz, Erzurum'a aynı şekilde. Ben karşımda yine rekora, yine zirveye koşan bir Rize görüyorum. Sandıkları patlatacak mıyız? Türkiye'de bir numara olacak mıyız? Aman ha. Bu meydanda 24 Haziran'ın gelmesini iple çeken bir Rize görüyorum."

"Anayurdum, baba ocağım Rize'ye soruyorum" diyen ve 24 Haziran'da güçlü Meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye için cumhurbaşkanlığında şahsını, Mecliste AK Parti'yi desteklemeye hazır olup olmadıklarını soran Erdoğan, olumlu yanıt alması üzerine, "Rize kararını çoktan vermiş, 24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Son 16 yılda Rize'ye 16,5 katrilyon yatırım yaptıklarını bildiren Erdoğan, bin 783 yeni derslik ve 4 bin 472 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurtları inşa edildiğini dile getirdi. Erdoğan, akademisyenlere de konutlarının yapıldığını ve bitmek üzere olduğunu aktardı.

Üç yıla kadar Rize, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Güneysu ve Pazar'da toplamda 3 bin 50 kişi kapasiteli yurt binalarının açılacağının bilgisini veren Erdoğan, 400 yataklı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 250 yataklı Rize Devlet Hastanesi'nin de aralarında bulunduğu 26 sağlık tesisi yapıldığını söyledi. Erdoğan, 2 sağlık tesisinin inşası, 12 tesisin proje ve ihale çalışmasının devam ettiğini kaydetti.

Erdoğan, Rize'de deniz doldurularak, 300 dönüme yakın bir alanda bir şehir hastanesinin yapılmasıyla ilgili çalışmanın başladığını da bildirdi.

Spor Toto 1. Ligi şampiyon olarak tamamlayarak yeniden Süper Lige yükselen Çaykur Rizespor'un Yönetim kurulu ve teknik hocası İbrahim Üzülmez de mitinge katılarak Şampiyonluk kupasını Erdoğan'a takdim ettiler.