Çoruh Edaş, Kalkandere'de kışa hazır

TAKİP ET

Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü, bölgede kış aylarına hazırlıklı olmak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında Kalkandere ilçesinde bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.

Kış aylarına hazırlık ve kesintisiz enerji arzının sürdürülebilmesi için bakım çalışmalarına devam eden Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü, yaşanan sel felaketinin ardından hasar gören elektrik direklerini kalıcı olarak iyileştirmenin yanı sıra, kabinlerde ani su baskınları nedeniyle herhangi bir enerji kesintisinin yaşanmaması için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Ayrıca olası kesintilere çözüm olarak alternatif hatlardan enerji sağlanması için aldığı önlemlerin yanı sıra indirici merkezde bulunan güç trafosunun bakım ve temizliğini sağlayarak emniyet mesafesine yönelik sorunları da çözüme kavuşturan Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü, harici ayırıcıları onarma işlemi gerçekleştirdi. Şirket, olası hayvan tahribatına önlem olarak kabinlere gelen kablo girişlerinin betonlanmasına yönelik çalışmalar da yürüttü.

Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kesintisiz enerji arzı sunma noktasında kış aylarına hazırlık için bölgede bakım çalışmalarının devam edileceği belirtildi.