Çolak: Artık bir maaş ile hafta sonunu getiremez hale geldik

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, asgari geçim sınırının 40 bin TL'ye ulaştığını söyleyerek işçi ve memura verilen zam oranının gerçek enflasyonun çok altında kaldığını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, partisinin Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aylık olağan İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak resmi rakamlarla açıklanan asgari geçim sınırının 40 bin TL'ye ulaştığını söyleyerek, "Zam furyasına gün geçmiyor ki bir yenisi eklensin. Bu durum altında işçi ve memura verilen zam oranı gerçek enflasyonun çok altında kalmıştır. Vatandaşımız, çalışanlarımız, emeklimiz, memurumuz artık geçinememektedir. Eski dönemlerde bir maaş ile ay sonunu getirebilmek terimi varken artık bir maaş ile hafta sonunu getiremez hale geldik. Çalışanlarımızın enflasyona karşı ezilmemesi için 54’üncü hükümette olduğu gibi Eşel mobil sistemi acilen hayata geçirilmelidir. Enflasyon farkı maaşlara yansıtılmalı ve muhtaç olmadan yaşam hakkı vatandaşa tekrar geri verilmelidir." dedi.

Belediye seçimlerinde kendi adaylarımızı çıkaracağız

Merkez Bankası'nın son faiz artışını da değerlendiren ve yüzde 25’e ulaşan faiz oranının tarihi bir oran olduğunu söyleyen Çolak, "Uygulanan bu politikalar neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce vermiş olduğu Enflasyonu vatandaşın gündeminden çıkaracağız sözü malesef gerçekleşmemiş ve gerçekleşmesi de hayal ötesi olmaya başlamıştır. İsrafı önlemeden, üretim ve ihracat ekonomisine geçiş sağlamadan bu sözler hayal olmaya devam edecektir. Bölge ekonomimizin en önemli kaynağı olan 1 kilo yaş çaya verilen 11,30 TL enflasyona karşı erimiş hatta tükenmiştir. Maliyetler artık müstahsilin altından kalkamayacağı seviyeye çıkmıştır. Çaykur'da kadro bekleyen kardeşlerimize seçim öncesi verilen vaatler acilen yerine getirilmeli, mevsimlik işçi sorunu çözülüyormuş gibi gösterilmemeli; kesin, kati ve kalıcı çözümün acilen uygulamaya alınması gerekliliğini bildiriyorum. Sözler yerine getirilmek için verilir, bunu kimse unutmasın. Siyasette 24 saat çok önemlidir. Aksi durum belirmedikçe; Yerel seçimlerde şu an için tek başımıza, kendi logomuzla belediye başkan adaylarımızı çıkaracağız.” dedi.