Çiftçi: Devletin kasasında para yok

TAKİP ET

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakki Çiftçi, "Her ne kadar yerelde sıkıntı yaşasam da ne hükümetle, ne de Sayın Cumhurbaşkanımızla bu güne kadar sıkıntı yaşamadım' dedi.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakki Çiftçi, Tv53 kanalından canlı olarak yayınlanan Turgay Ayhan ile "Bir Başka Konu" programına konuk oldu.

Programda kendisine yöneltilen Merkezi hükümeten destek alma noktasında sorun yaşayıp yaşamadığıyla ilgili soruya cevap veren Başkan Çiftçi, "Bu dönemde çok adil davranıldığını düşünüyorum. Bunu da şu nedenle söylüyorum. Devletin kasasında para yok. Devletin parası olmayınca adil davranıyorlar. Bana da yok, onlara da yok. Ankara’ya AKP'li belediye de gitse para yok, bize de para yok. Bizim nasıl bütçelerimizde para yoksa şu an bakanlıkların kasanında da para yok. Bunun nedeni de vergi toplanamıyor. Toplanan vergilerle belediyelere para gönderiliyor. Her ne kadar yerel anlamda AK Partili meclis üyeleri beni yeseler doymazsa da ben ittifak ortağımızı her zaman savunurum. Ben merkezi hükümetle ve Sayın Cumhurbaşkanımızla bu güne kadar hiçbir sorun yaşamadım. Gerçekten sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bunu ödeneklerden de görüyoruz. Benim sarf ettiğim çabayı benden önceki başkan sarf etseydi, Çayeli’nde birçok sorun çözülmüş olurdu” dedi.

Merkezi hükümetin ciddi bir desteğini görmedim

MHP'li belediyelerin bir babanın üvey evladı gibi olduğunu belirten Başkan Çiftçi, “Bir afet yaşadık. AK Partili Madenli belde belediyesi 500 bin lira aldı. Ben 250 bin lira aldım. İktidar partisi belediyesinin biraz daha ayrıcalığı oluyor. Bu bir babanın öz evladı ile üvey evladı meselesine benziyor. Bunu da normal karşılıyorum. Ben Çayeli belediyesine aday olurken bana hükümet para verecek, ben hizmet yapacağım düşünmedim. Hiç vermese de ben kendi ayaklarımın üstüne duracak yapıda biriyim. Şu ana kadar da merkezi hükümetin ciddi bir desteğini görmedim. Eğer merkezi hükümet böyle bir destek verirse onlara da oy vermiş olan Çayeli halkı bundan faydalanacak. Bizi cezalandıracakları kanaatinde değilim. Zira bu şehirde her kesimden Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 85 oy kendi hemşerisidir diye oy vermiş” dedi.