CHP Rize milletvekili adayları basın karşısında

TAKİP ET

CHP'nin 1 Kasım seçimlerinde Rize için yarışacak olan milletvekili adayları basının karşısına çıktı.

Toplantıda konuşan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, “1 Kasım seçimleri bizim açımızdan çok önemli. Bu seçimde CHP olarak Türkiye’nin karanlık gidişine ‘dur’ diyeceğiz. Partimiz Cumhuriyetin kurucusu bir partidir. CHP’nin iktidar yürüyüşüne Rize’den katkı sağlayacağız.” dedi.

“ADAYLARIMIZ İTHAL ADAY DEĞİL”

Rakıcı, bir gazetecinin 3 adayın da şehir dışında yaşadığı ve kamuoyunda ‘ithal aday’ olarak nitelendirildiğine ilişkin sorusuna, “Adaylarımızın hiçbiri ithal aday diye tabir edilen adaylardan değildir. Sayın Kemal Köymen hocamız il merkezine bağlı Dosma mahallesinden, Sayın Çetin Keçeli Çayeli’nden, Sayın Ali Şahinler Fındıklı ilçesindendir. Adaylarımızın hepsi Rize sevdalısı, yıllarca Rize’de yaşamış insanlardır.” diye cevap verdi.

“SLOGANIMIZ ÖNCE TÜRKİYE, ÖNCE RİZE”

Prof.Dr. Kemal Köymen ise 45 yıldır eğitim alanında görev yaptığını ifade ederek, ”1 yıl önce rektör olarak emekli oldum. CHP’den Rize adayı olarak siyasete adım attım. Seçimler öncesi sloganımız ‘Önce İnsan, Önce Birlik, Önce Türkiye, Önce Rize’ Bu sloganla yola çıktık. Biz Rize’nin hizmetkarı olmak için yola çıktık. Biz artık AK Parti’nin 13 yıllık iktidarına ‘dur’ diyoruz. CHP olarak iktidara geleceğiz. Bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. AK Parti 7 Haziran seçimleri sonrası şöyle bir beyanat vermişti. ‘Muhalefetin iktidarlık yapabilecek kabiliyeti ve takati yoktur’ demişlerdi. 13 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin kabiliyetini özetlemek istiyorum. Devletin güvenlik kısmı paralel yapı dediğiniz gruba teslim edildi. Eğitimde 5 milli eğitim bakanı değiştirdiniz. Eğitimde ciddi kargaşa yaşıyoruz. Barış süreci, kardeşlik süreci, akil insanlar diyerek süreci başlattılar sonucunda ortaya daha güçlü bir PKK çıktı. Hergün analar ağlıyor, şehitler geliyor. Türkiye büyük bir acı içerisinde. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü artık tartışılabilir bir duruma getirdiler. HDP önümüzdeki süreçte federal bir devlet kuracağını resmen beyan etti. Dış politikada hüsrana uğrattınız. Ortadoğu’nun lideri olma niyetiyle Suriye çıkmazına girdik. Esat’ı 15 gün içinde devirecektiler ve Cuma namazını orada kılacaktılar. Ankara’ya gideceğiz. iktidarın ortağı olacağız. 3 vekille Ankara’ya gitmek istiyoruz. Rize’deki hemşerilerimin bizi destekleyeceğine inancım tamdır.” dedi.

“YEŞİL YOL’DAKİ İHALELERE, YOLSUZLUKLARA KARŞIYIZ”

Bir gazetecinin Prof. Dr. Köymen’e Karadeniz’de 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi’ hakkında düşüncelerini sorması üzerine Köymen, “CHP Trabzon Milletvekilimiz Haluk Pekşener bu konu hakkında bir rapor hazırladı. Haluk Pekşener’in raporuna göre Yeşil Yol ile Karadeniz’deki yayla yollarının bir ilişkisi yok. Yeşil Yol’a CHP karşı değil ama projede Karadeniz Sahil Yol’u da Yeşil Yol olarak tanımlanıyor. CHP bu yolların yapımında davetiye usulü yapılan ihalelere karşı, yolsuzluklara karşı. Yollara neden karşı olalım. Benim Yeşil Yol ile ilgili şahsi fikrim bu yol yapılırken o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın düşünceleri, istekleri dinlenmeliydi. Biz O bölgede yaşayan vatandaşlarımızın isteklerini dinlemeden adım atmayız. Biz o bölgenin insanını mağdur edecek, üzecek bir adım atmayız.” diye cevapladı.

“SAYIN MESUT YILMAZ’IN GÖNLÜ BENDEN YANA”

Köymen, Ankara’da partisinin seçim bildiri toplantısının ardından Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin Rize Milletvekili Adayı olan Kenan Bıyık ile biraraya geldiğinin sorulması üzerine ise, “Sayın Mesut Yılmaz beyefendiyi ofisinde ziyaret ettim. Ziyaretimizde Anap Eski Rize Milletvekilimiz Sayın Ahmet Kabil ve Kenan Bıyık beyefendi de bulundu. Seçimler öncesi Sayın Mesut beyin desteğini de almak istedik. Mesut bey benim Rize’den çok değerli bir aday olduğumu söyledi. Milletvekili seçilmem noktasında gönlünün benden yana olduğunu söyledi. Seçilmemden mutlu olacağını, Rize için yararlı projeler üreteceğimi, potansiyelimin yüksek olduğunu ifade etti. Kenan bey de CHP için çalışacağını, Rize’den milletvekili çıkartılması noktasında katkıda bulunacağını dile getirdi. Bu da beni son derece memnun etti.” şeklinde konuştu.

“5 MİLYON ÖĞRENCİYE YURT İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak’ın üniversite harçlarının kaldırılması yönünde CHP’nin herhangi bir çalışması olup olmadığı şeklindeki sorusuna Köymen, “Harçların kaldırılacağını, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere burs verileceğini seçim bildirgesinde yayınladık. Bugün 6 milyona yakın üniversite öğrencimizin sadece 1 milyona yakını yurtlarda kalıyor. Ciddi anlamda bir yurt sorunu var. Ev kiraları yüksek ve öğrencilerimiz zorluklar içerisinde yaşıyor. İktidara geldiğimizde yurtlarda kalamayan 5 milyon öğrencimize yurt imkanı ve hızlı internet, iki kişilik lüks odalarda eğitim imkanı vaat ediyoruz.” diye cevapladı.

“TARKAN KONSER VERMEYECEK”

Ünlü sanatçı Tarkan’ın kendisine destek için Rize’de konser vereceği yönündeki iddiaları da cevaplayan Prof. Dr. Köymen, “Tarkan benim akrabam, çok sevdiğim bir insan. Rahmetli babası benim çok samimi arkadaşımdı. Sanatçılar siyasetten arınmış bir şekilde faaliyet yapar. Tarkan’ın benimle seçim çalışması yapması söz konusu olamaz. Böyle birşey kendisinden talep etmedim. Bugün bir siyasi partinin yanında yer alacak sanatçıların karşılaşacakları güçleri tahmin etmek zor değildir.” dedi.

“ŞEHRİN MERKEZİNDE OTOPARKA KARŞIYIM”

Köymen, bir gazetecinin Rize Belediyesi’nin Rize Meydan Projesi için Atatürk Heykelinin kaldırılarak yerine çay bardağı heykeli konulacağı iddialarını sorması üzerine ise şöyle dedi: “Cumhuriyet, Atatürk, bayrak bunlar bizim ortak değerlerimizdir. Bunlar referanduma getirilecek konular değildir. Ben AK Partili Rizeli hemşerilerimin Atatürk Heykelinin oradan kaldırılarak başka bir tarafa alınacağına müsaade edeceğini de zannetmiyorum. Çalışmalar için belki geçici olarak oradan kaldırılabilir ama tekrar yerine konulacağına inanıyorum. Hatta daha güzel bir Atatürk heykeli yapsınlar yerine. Orası bizim için çok önemli bir nokta. Mustafa Kemal Atatürk Rize’yi ziyaretinde eski adliye binasına gelmişti. Bugün o adliye binasının olduğu alanda otopark var. Rize’nin merkezinde otoparkın ne işi var. Rize’nin en değerli noktasının otoparka gömülmesine ben karşıyım.”