CHP Rize'de zamları Gaz Lambaları ile protesto etti

TAKİP ET

CHP Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Zamlara Hayır" eyleminde katılımcılar gaz lambaları ile hükümeti protesto etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demolkrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Zamlara Hayır" eylemine Saadet Partisi, Demokrat Parti, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve DİSK Emekli-Sen üyeleri de katıldı.

Düzenlenen eylemde ilk konuşmayı yapan CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, 2022 yılına zam yağmuru ile girdiklerini belirterek, "2022'ye gireli henüz 3 gün olmuşken, birçok kaleme zam geldi. Akaryakıttan doğal gaza ve elektrik faturasına, araç muayenesinden araç sigortasına, toplu taşımadan köprü ve otoyollara kadar. Temel gıda ürünlerine kısaca iğneden ipliğe her şeye zam yapıldı. Asgari ücrete yüzde elliye yakın zam yapıldı diye övünen hükümet henüz çalışanın cebine girmeden yapılan zamlar ile geri almıştır." dedi.

Vatandaş gaz lambalarına dönüş yapmak zorunda kalacak

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ise yaptığı konuşmada, zamlara ve haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmezsek daha çok zam ve haksızlıklarla karşılaşılacağını söyleyerek, "Zamların nedeni, ne dolardır, ne dış güçlerdir zamların nedeni kötü yönetimdir. Bu süreçte çok net gördük ki; dolar yükselse de gerilese de fiyatlar artmaya devam etmektedir. Rize’de ekmek fiyatları 3 lira oldu. Bu fiyat şu an fırıncı esnafımıza da yeterli gelmiyor çünkü maliyetleri sürekli artıyor. Çünkü tarımda dışardan ithal etmediğimiz hiçbir ürün kalmadı. Elektriğe bir kalemde yüzde yüzden fazla zam yapılmıştır. Bu cumhuriyet tarihinde bir kalemde yapılan en büyük zamdır. Ülkemizde elektrik üreteceğiz diye yağma etmediğiniz doğa ve yaşam alanları bırakmadınız gene de en yüksek zammı elektriğe yapıyorsunuz. Demek ki asıl amacınız elektrik üretmek değilmiş. Artık vatandaşlarımız yakında yeniden gaz lambalarına dönüş yapmak zorunda kalacaktır. Yapılan zamlar sonunda vatandaşlarımız ısınamaz, aydınlanamaz, karnını doyuramaz hale gelmiştir." dedi.

Suçlu kötü yönetimdir

Yapılan zamların daha sonra yapılacak olan zamların habercisi olduğunu savunan İl Başkanı Deniz, "Daha piyasalar zamlanmadı. Şimdi sırada piyasaların zamlanması var. Buradan kimse esnafımızı suçlamaya kalkmasın. Çünkü maliyetleri yükselten bir hükümet var. Suçlu kötü yönetimdir. 2021 yılında elektrik fiyatları yüzde yüzden fazla artmıştır. Gıda fiyatları yüzde 43,8, ulaştırma fiyatları yüzde 53,6, kömür yüzde 132, patates yüzde 121, tüp yüzde 119, margarin yüzde 109, doğal gaza, yakıta yapılan zamlar ve ayrıca işsizlik, yoksulluk, artık dayanılmayacak ve katlanılamayacak boyuta gelmiştir. Vatandaşımız her alış verişe gittiğinde eli yanıyor. Elini bir şeye uzatamıyor. Artık sesimizi yükseltmek zorundayız. Yoksa bugün karşı karşıya kaldığımız zamlardan çok daha büyük zamlarla karşı karşıya kalacağız. Kötü yönetimler kaderimiz değildir. Aksine kötü yönetimlere karşı sesimizi yükseltmek irademizdir." diye konuştu.