CHP, hazırladığı Çay Kanunu Teklifini açıkladı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AK Parti iktidarında çay kanun taslağının çıkarılmaması halinde CHP iktidarında çay kanun taslağını çıkaracaklarını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı tarafından parti il binasında düzenlenen toplantıya, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Giresun Milletvekili Necati Tiğlı, Giresun İl Başkanı Fikri Bilge katılırken, hazırlanan kanun taslağında ismi geçen Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise başka bir program nedeniyle toplantıya katılamadı. Toplantıya, ayrıca Rize, Artvin ve Trabzon’dan ilçe başkanları ile partililer katıldı.

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, CHP’nin iktidara yürüdüğünü ve mevcut iktidarın çay kanununu çıkarmaması halinde iktidara gelir gelmez çay kanununu çıkaracaklarını ve bunun boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ise öteden beri, çayın kuruluşundan bugüne kadar çayla ilgilendiklerini ifade ederek, “Bir çay kanun teklifi diye büyük düzenlemeler yapmak hükümet işidir. Hükümet de bunu yapıyor, yapacak, sürekli şekilde beklediler. Kapalı kapılar arkasında ne yaptıkları çok da belli değil. Henüz de milletin önüne bir çay kanunu koymadılar. Herkesin gördüğü gibi CHP dostlarıyla beraber tırnak içinde söylüyorum iktidara doğru yürüyor ve iktidar döneminde çözeceği sorunlardan bir tanesi çaydır. Genel Başkanımız değişik sorunların çözülmesiyle ilgili değişik milletvekili ve uzman arkadaşlarımıza görev verirken çayla ilgili görevi de bize verdi. Biz de çay kanunu ile ilgili bir çay kanun teklifi hazırladık. Bu teklif bugüne kadar söylenenler yapılanlar her şeyi içine alan bir teklif. ” dedi.

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ise yaptığı konuşmada, “Samimiyetimle ve açık yüreklilikle şunu söylemem lazım: Çok sayıda kanun teklifi gördüm, çok sayıda kanun teklifi okudum, irdeledim, inceledim ama bu kadar güzel hazırlanmış, meseleye bu kadar hakim ve çözüm odaklı bir kanun teklifi görmedim. O yüzden buradan ben de iktidar yetkililerine sesleniyorum. Mutlaka bu metinden faydalansınlar. Bu kanun teklifini bizim gücümüz meclisten geçirmeye yetmiyor. Ama lütfen eğer çay üreticisini düşünüyorsanız, bu milleti düşünüyorsanız bu kanun teklifini alın, bundan faydalanın ve çayın biriken bütün sorunlarını el birliğiyle çözelim. Bizim derdimiz çözüm üretmek. İstenirse çözüm var. İşte çözüm bu taslakta. Çay üreticilerimizin sorununa derman olalım istiyorum” diye konuştu.