Çevirimvar ile Pazarlama Çevirisi

TAKİP ET

Kaliteli çeviri ürünün daha çok insan tarafından benimsenmesini ve markanın pazar alanını genişletmesini sağlar.

Şirketlerin, işletmelerin insanların kendi mal, hizmet, ürün vb. ile ilgilenmesini sağlayıp satışlarını arttırmaları amacıyla satış elemanları yetiştirmeleri, pazar araştırması yapıp piyasa durumunu ve gereksinimlerini saptamaları, tanıtmaları ve paketlemeleri gibi strateji ve süreçlerin tümüne pazarlama denir. Dijitalleşme ve teknolojinin hızla gelişmesi ile pazarlama sektörü de son derece gelişmektedir.

Bu ürünlerin ve hizmetlerin yurtdışı pazarlarında da tanınıp pazarlanabilmesi için hedef kitlenin dilinde çevirilerinin yapılması gerekir. Bu noktada pazarlama çevirisi oldukça önem kazanmaktadır. Diğer çeviri türlerinde olduğu gibi pazarlama metinlerinde de tercüme bürolarındaki alanlarında uzman olan tercümanlara başvurulmalıdır.

PAZARLAMA ÇEVİRİSİNDE ÖNEM VERİLMESİ GEREKEN NOKTALAR



Diğer çeviri türlerinden farklı olarak pazarlama metinlerinde asıl konu kültürün iyi şekilde yerelleştirilmesidir. Yapılan çeviri markayı da etkileyeceği için özen gösterilmesi gerekmektedir. Markanın duruşunu yansıtacak şekilde çeviri yapılmalıdır. Kaliteli çeviri ürünün daha çok insan tarafından benimsenmesini ve markanın pazar alanını genişletmesini sağlar. İnsanlar kolaycılığa önem vermektedirler ve bu yüzden hedef kitlenin dili, kültürü, yaşam tarzı, bakış açısı göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Direkt çeviri yapılmayıp hedef kitlenin de ilgisini çekecek ve amaç anlaşılacak şekilde yorumlanarak tercüme yapılmalıdır. Ürünün amacı, kullanım detayları vb. her şey iyice kavranmalıdır ki açıklama ve sloganlarını hedef dile çevirirken özünü de kaybetmemelidir. Terminolojik olarak diğer çeviri türlerinden oldukça farklıdır. Kültürel dil ögeleri çevrilirken en uygun kelimeler seçilmelidir. Aksi taktirde hedef kitle anlamakta güçlük çekebilir.

Bunların sağlanabilmesi için pazarlama çevirilerinin de uzman tercümanlar tarafından yapılması gerekmektedir. Hem hedef dile hem de kaynak dilde çok iyi yetkin olmalılardır. Kötü çeviri durumunda insanlar ürünü almayacaklardır. Çevirimvar ile ürün veya hizmetinizin mesajı en doğru şekilde verilir ve hedef kitle pazarında fark yaratabilmeniz için en doğru kelimeler seçilir.

Çevirimvar ekibi olarak sizlere pazarlama sektöründe yazılı ve görsel metin çevirisi, reklam çevirisi, içerik metinleri çevirisi, süreli yayınlar ve daha birçok çeviri türünde hizmet vermekteyiz.



ÇEVİRİMVAR FARKI

Çevirimvar Online Tercüme Bürosu, Türkiye’nin ilk ve tek ISO sertifikasına sahip çeviri bürosudur ve en iyi kalitede bu işi yaparak müşteriler için her zaman en güvenilir tercüme bürosu olmuştur. İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça, Fransızca başta olmak üzere geniş dil yelpazesiyle birçok dilde profesyonel çeviri hizmeti sağlamaktayız. Bu konuda tercih edilmesi gereken tek adres Çevirimvar Online Tercüme Bürosu’dur ve vermekte olduğumuz kaliteli çeviri hizmetiyle birlikte tüm müşterilerimize 7/24 çeviri takip ve anında fiyat teklifi hizmeti de sunmaktayız.

Pazarlama çevirisinin yanı sıra daha pek çok çeviri türünde de hizmet sunulmaktadır ve başvurulabilecek en iyi, en avantajlı, en kaliteli ve en hızlı tercüme bürosu olan Çevirimvar ve uzman tercüme kadrosu sayesinde sizlere en yüksek kalitede çeviri hizmeti sağlanmaktadır. Dünyanın neresinde olursanız olun, her an sitemize metninizi yollayabilirsiniz.