ÇAYSAN'da 3. Dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı

TAKİP ET

Öz Gıda-İş Sendikası ile ÇAYSAN arasında imzalanan toplu sözleşmeyle ÇAYSAN işçisi sosyal haklardaki iyileştirme hariç ilk yıl için %19 artı enflasyon farkı, ikinci yıl için ise %10 artı enflasyon farkı zam almış oldu.

Yapılan yeni sözleşmeye göre, ücret zammındaki artış oranı katlamalı gittiği için %30’un üzerine çıkıyor. Sosyal haklarda ortalama %35 oranında artış sağlanmış oldu.

İmza töreninde konuşan ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ÇAYSAN’ın kurulduğu tarihten bugüne kadar bu oranda bir zam almadığının altını çizerek, "Çay yoksa ne ÇAYKUR var ne ÇAYSAN var ne de iştirakleri var. Hiçbiri olmayacak. Bunların hepsi bize bizim çalışmamıza bağlı. Sadece zam istemekle olmuyor. Zam verilir ama sonra hepsi kapanır biter gider. Bu sefer de hepimiz açıkta kalırız. ÇAYSAN’a, çaya, ÇAYKUR’a kendi malımız gibi komple topyekûn bakmaz isek geleceğimizin iyi olmayacağını açık açık ifade ediyorum. %19 zam verildi. Bu diğer sektörlerde çalışanlarla karşılaştırıldığında büyük bir zam. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi olacaktır. Ancak bu birlik beraberliğimizi sadece ÇAYSAN açısından değil ÇAYKUR ve çay açısından da pekiştirince daha güzel olacaktır.” ifadelerini kullandı.

ÇAYSAN toplantı salonunda yapılan imza törenine ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna, daire başkanları, ÇAYSAN Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Şenkaya, ÇAYSAN Genel Müdürü Osman Kakşi, Öz Gıda-İş Sendikası adına Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, D. Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, Şube Başkan Yardımcıları Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Hasan Fehmi Bursalı, Yönetim Kurulu Üyeleri İdris Doğru, Halis Çakır, Hasan Karamahmutoğlu, Kazım Öksüz , İşyeri Temsilcisi Mehmet Akın ve ÇAYSAN işçileri katıldı.