Çaykur'un perde arkasındaki Genel Müdürü Ekrem Yüce mi?

TAKİP ET

Çaykur tarafından kampanyanın 3'üncü gününden itibaren uygulanan kontenjanın kaldırılmasını isteyen CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Çaykur'un perde arkasındaki genel müdürü Ekrem Yüce mi diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Çaykur'un 2020 yaş çay kampanyasına başlamasının ardından 2 gün geçmesine rağmen kontenjan uygulamasına geçmesini eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 seçimleri öncesi Rize Cumhuriyet meydanında söylediği “Allah'ın verdiği çayda kota mı olur. Biz hükümet olduğumuz çayda kota ve kontenjanı kaldıracağız” sözünü tutmasını beklediklerini açıkladı.

“Niyet başka değilse, çayda kota ve kontenjan zorunluluk değildir." diyen İl Başkanı Deniz, çoğu çay üreticisinin henüz ilk makası vurmadan kontenjan uygulamasıyla karşılaştığını belirterek, "Koto ve kontenjanın kaldırılmasını her zaman gündeme getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Sayın Erdoğan’ın 18 yıl önce söylemiş olduğu 'Allah'ın verdiği çayda kota mı olur. Biz hükümet olduğumuz çayda kota ve kontenjanı kaldıracağız' sözünü hatırlatıyor ve yerine getirilmesini bekliyoruz. Halkın faydasına olacak bu talebimizi ısrarla asaleten bir Genel Müdür atanmamış olan ÇAYKUR’a, Sayın Erdoğan’ın konuşması üzerinden Tarım Bakanına, Varlık Fonu yöneticilerine, Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Yüce’ye yapıyoruz. Bu arada bir büyükşehir belediye başkanının ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğinde ne işi olduğunu da merak etmiyor değiliz. Yoksa perde arkasında ki genel müdür o mudur?” dedi.