Çaykur'un işçi kurasında çıktı ama iş hakkı alamadı!

TAKİP ET

Çaykur'un mevsimlik işçi kurasında numarası çıkan vatandaş, hükümlü olduğu gerekçesiyle iş hakkını alamadığını iddia etti.

Çaykur, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerindeki toplam 43 fabrikada çalıştırılmak üzere engelli ve eski hükümlü toplam 830 mevsimlik işçi alımı gerçekleştirmişti.

İŞKUR üzerinden alınan başvurular üzerine Rize’de bulunan Çaykur fabrikalarında çalıştırılacak mevsimlik işçiler için 16 Mart tarihinde kura çekimi gerçekleştirilmiş ve kurada çıkan başvuru sahipleri geçtiğimiz ay içinde iş başı yapmışlardı.

Rize’nin Çayeli İlçesinde yaşayan 34 yaşındaki Hüseyin Bozkurt, İŞKUR üzerinden Sabuncular Fabrikası için başvuru yapmış ve kura çekiminde kendisine ait 597 kayıt numarasının asil talihliler arasında çekilmesine rağmen, eski hükümlü olduğu gerekçesiyle iş hakkı alamadı.

Eski hükümlü olduğu için başvuru sırasında sistemin kendisini eski hükümlü kontenjanına attığını ama kura çekiminde normal işçi statüsünde kurasının çıktığını iddia eden Hüseyin Bozkurt, “Asıl listede adım çıkmasına rağmen, bana eski hükümlü olduğum için işe alınamayacağım söylendi.” ifadelerini kullandı.

“Yaşama tutunmaya çalışıyorum”

6 yıldır iş aradığını ancak eski hükümlü olduğu için kendisine iş verilmediğini belirten Bozkurt, “Kaymakama kadar çıktım, herkese durumumu anlatıp iş istedim ve İşkur’a yönlendirdiler. Kurada iş hakkı elde ettiğim halde, bu hakkım bana teslim edilmedi. Köyümüzün encümenine durumu anlattım. Hükümeti eleştiren paylaşımlar yaptığımdan dolayı bana yardımcı olamayacağını söyledi. Cimer’e durumumu ilettim ama kimse ne yardımcı oldu, ne de geri döndü” dedi.

Hükümlü olan birinin yaşamasının zor hale geldiğini ifade eden Bozkurt, “Yasalar hükümlülerin önceliği var diyor ama kimse işe almıyor. Allah’ın izniyle kurada iş hakkı kazanıyorum ama o hakkı da elimden alıyorlar. Yaşama tutunmaya çalışıyorum ama elimizden tutan olmadığı gibi uzattığımız yardım elini de itiyorlar. Benim gibi nice insanlar vardır. Öncelikle adalet bekliyorum. Kurada çıkan iş hakkımın bana verilmesini büyüklerimden bekliyorum” şeklinde konuştu.