Çaykur'un da içinde olduğu Türkiye Varlık Fonu satışa çıktı

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Çaykur'un da içinde bulunduğu Türkiye Varlık Fonu, yapılan değişiklikle 'Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği' kapsamına alınarak satışa açıldı.

Resmi Gazete'de yer alan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tebliğiyle, ‘Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklikle Ziraat Bankası, Halkbank, Botaş, Türk Hava Yolları, Eti Maden, Türk Telekom, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Türksat, Borsa İstanbul, PTT ve Çaykur'un da bünyesinde bulunduğu Türkiye Varlık Fonu, "Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği" kapsamına alındı.

Çaykur ile birlikte kamuya ait diğer kurumları da ilgilendiren bu madde ile Türkiye Varlık Fonu'na ortak alınabileceği gibi, bu ortaklar yapacakları yatırım ile varlık bünyesindeki kurumlara da ortak olabilecekler.

Çaykur'dan Varlık Fonu açıklaması

ÇAYKUR'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, Resmi Gazete'de yer alan düzenleme hatırlatılarak, "Söz konusu düzenleme yatırım fonlarının kuruluş ve işleyişini düzenleyen Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğine tabi kuruluşlara Türkiye Varlık Fonu’nun da dahil edilmesi sonucunu doğurmuştur.

Bu değişiklik Türkiye Varlık Fonu ve Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nin işleyişine dair olup, Teşekkülümüzün (ÇAYKUR) işleyişine doğrudan bir etkisi bulunmamaktadır. Ayrıca bu düzenleme doğrudan Türkiye Varlık Fonu’nu ilgilendiren özel bir değişiklik değil, bütün Fon Kuruluşlarını ilgilendiren bir durumdur.

Türkiye Varlık Fonu ülkemizin ekonomik istikrarının arttırılması ve kalkınmasına katkı sağlamak, kamuya ait olan varlıkların daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmek, mevcut kamu varlığına değer katarak gelecek nesiller için daha güçlü bir Türkiye hazırlamak amacıyla kurulmuş bir yapıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.