Çaykur'un 8. Çay Satış Mağazası Diyarbakır'da açıldı

TAKİP ET

Çaykur Çay Satış Mağazaları'nın 8.'si, Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuar Günleri'nde Diyarbakır'da açıldı.

Çaykur, Rize, Artvin, Giresun, Erzurum, İstanbul ve Ankara'dan sonra 8'inci çay satış mağazasını Diyarbakır'da açtı.

Rize’nin onur konuğu olarak katıldığı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı kapsamında gerçekleştirilen Çaykur Çay Satış Mağazası açılışına Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Rize Valisi Kemal Çeber, Tarım ve Orman eski Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Alim, Çaykur Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Ayar, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Hatinoğlu, Rize ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları başkan ve yöneticileri ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Alim, "Çay; dosttur, arkadaştır. Özellikle Türkiye’de çayın fazla tüketilmesi nedeniyle de çay olmazsa olmazımızdır. Mağazamızda 70 markada 105 çay çeşidimiz bulunmaktadır. Mağazalarımızda yeni ARGE çalışmalarımız sonucunda yeşil çay çeşitlerinden; maça çayı, detox, maça latte, hediyelik gurme çay ve yeni çıkardığımız Farabi, Ayasofya, Diyarbakır Ekstra ve Keyif çayı gibi çaylarda tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Mağazamız ülkemize ve bölgemize hayırlı olsun" dedi.

Çaykur'un Diyarbakır'da mağaza açmasını sevinçle karşıladıklarını belirten Tarım ve Orman eski Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise yaptığı konuşmada, "Bu bölgelerde tüketilen ve alışkanlık haline gelen seylan çayıyla rekabet için bazı çalışmalar da yapmıştık. İnsanlar seylan çayı değil Rize çayı içsin diye çalıştık. Şimdi bizim bu üretimi artırmamız ve tüketiciye ulaşmamız lazım. 8’inci mağaza hayırlı ve uğurlu olsun, çay bizim için kıymetlidir. Çay, sohbetlerimizin ve buluşmalarımızın da vasıtasıdır" diye konuştu.

Törende Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Mardin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekipleri gösteri sundu.