Çaykur'un 2 fabrikası da sel felaketinden etkilendi

TAKİP ET

Rize'de şiddetli yağışların sele dönüştüğü Ambarlık ve Büyükköy'de, Çaykur'a ait yaş çay fabrikalarını su bastı. Çaykur'un selden etkilenen 2 fabrikasında yoğun çalışma başlatıldı.

Rize’de 7 saatte metrekareye düşen 220 kilogram yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelanlarda Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (ÇAYKUR) ait Büyükköy ve Ambarlık Çay Fabrikaları yaşanan sel afetinden etkilendi.

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve ekibi geceden itibaren fabrikalardaki durumu yerinde takip ederek, tedbirler alınmasını sağladı. Fabrikalarda selin sürüklediği rüsubatın temizlenmesi için iş makineleri ile çalışma başlatıldı. Yapılacak çalışma ile fabrikaların birkaç güne yeniden devreye alınarak yaş çay işleyeceği açıklandı.

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, kentte yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi, kayıpların bir an önce bulunmasını temenni etti. Alim, devletin tüm kurumları ile yaraları sarmak için seferber olduğunu kaydederek, selden etkilenen fabrikaların da en kısa sürede devreye alınacağını duyurdu.

Rize'deki afette ölü sayısı 7 oldu: 1 kişi aranıyor

Rize'deki afette ölü sayısı 5 oldu: 3 kişi aranıyor

Rize'de afetin boyutları ortaya çıkıyor

Rize'deki selde ölü sayısı 2 oldu: 6 kişi kayıp

Rize'deki selde 1 ölü, 3 kayıp: 72 köy yolu ulaşıma kapandı

Rize'de kriz merkezi kuruldu: İşte son durum...

Rize'de meydana gelen selde 3 kişi kayboldu

Rize'de selde mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor

Pazar ilçesi sular altında kaldı

Rize'de sağanak yağış yüzünden dereler taştı, evleri su bastı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolu yine çöktü