Çaykur Rizesporlu Judocular Avrupa 3.'sü oldu

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Kulübünün Milli Judocuları Kübra Nur Esir ve Oğuzhan Özışık, Gençler Avrupa Judo Şampiyonası'nda Avrupa 3.'sü oldular.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzelenen Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda Çaykur Rizespor Kulübü adına yarışan Milli judoculardan 78 kilo kategorisinde Kübranur Esir ve 55 kilo kategorisinde Oğuzhan Özışık Avrupa 3.'sü olarak bronz madalyanın sahibi oldular.

Kadınlar +78 Kg'da Kübranur Esir, birinci turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Polonyalı, çeyrek finalde Fransız rakiplerine ippon üstünlüğü sağladı. Yarı finalde Macar rakibine waza-ari puanıyla geçilen Esir, bronz madalya müsabakasında Hollandalı Merkel Barkman'ı 30 saniyede ipponladı ve üçüncülük kürsüsündeki yerini aldı.

Erkekler 55 kg’da Rizeli Milli Judocumuz Oğuzhan Özışık birinci turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Gürcü, çeyrek finalde İtalyan rakibini altın skorda yenen Özışık yarı finalde Ukraynalı rakibine yenildi. Bronz madalya için Rus Shakhzad Amanov ile karşılaşan Özışık müsabakayı waza-ari puanıyla önde tamamladı ve madalyayı boynuna taktı.