Çaykur Rizesporlu futbolculara transfer darbesi

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'un alt yapıda forma giyen profesyonel futbolcuları Faruk Affan Doruklu ve Onur Civelek, imza attıkları Manisaspor'un transfer yasağını kaldıramaması nedeniyle kulüpsüz kaldılar.

Çaykur Rizespor’a 2,5 sezon önce Gölcükspor’dan transfer olan 21 yaşındaki defans oyuncusu Faruk Affan Doruklu ve 3,5 sezon önce transfer edilerek sezon başında profesyonel sözleşme imzalanan 21 yaşındaki Rizeli forvet Onur Civelek, devre arası transfer döneminin son gününde TFF 2. Lig ekibi Manisaspor ile anlaşmak üzere Rize’den ayrıldılar.

Çaykur Rizespor’dan sözleşmeleri karşılıklı olarak anlaşılarak fesih yapılan futbolcular, transfer yasağı bulunan ve bu yasağın kaldırılması için girişim içinde olan yeni kulüpleri Manisaspor ile 1,5 yıllık sözleşmeye imza atarken, transfer sürecinin bitimine yaklaşık bir saat kala, ıslak imzalı bir evrakın eksik olması nedeniyle TFF tarafından Manisaspor’un transfer yasağı kaldırılmayınca, bu kulüple sözleşme imzalayan onlarca futbolcu gibi transfer şoku yaşayarak ortada kaldılar.

Çaykur Rizespor yönetiminin gece saatlerinde bu iki futbolcu için fesih işlemlerini geri çekmek amacıyla girişimde bulundukları ancak sonuç alamadıkları ifade edilirken, Yeşil-Mavili kulübe de dönemeyecek olan futbolcular, sezon sonuna kadar kulüpsüz kalmış oldular.

Sezon sonuna kadar herhangi bir kulüpte forma giyme şansı bulamayacak olan ve Rizespor ile de bağları kesilen futbolculardan Faruk Affan Doruklu memleketi Gölcük’e dönerken, Onur Civelek ise memleketi Rize’ye döndü.

Uygulanan yanlış politika yüzünden

Faruk Affan, sosyal medya hesabı üzerinden üzüntüsünü yaptığı paylaşımla dile getirirken, Çaykur Rizespor yönetimi tarafından yanlış politika uygulandığını ifade ederek sitemde bulundu.

Genç futbolcu üzüntüsünü şöyle paylaştı; “Dün gece itibariyle Manisaspor ile 1,5 yıllık anlaşma sağlamıştık. Fakat transfer yasağının açılamaması nedeniyle transferimiz gerçekleşmedi. Transferin son günü olmasından dolayı başka bir takımla da anlaşamadığımdan sezon sonuna kadar kulüpsüz kalmış bulunuyorum.

Daha önce Manisaspor ile kiralık olarak anlaşma sağlanacağını konuşmuştuk. Çaykur Rizespor ile Manisaspor yöneticileri aralarında bonservis ile gitmem konusunda anlaşmışlar. Şahsi fikrimin kiralık gitmekten yana olduğunu yöneticilere iletmeme rağmen Çaykur Rizespor tarafından bana söylenen, ‘Bizim Manisaspor ile dostane ilişkilerimiz var. Bonservisle gitmeni istiyoruz’ sözlerinden dolayı Rizespor ile olan sözleşmemi karşılıklı anlaşarak feshettim ve Manisasporlu yöneticilerin de transferi açmalarının kesin olduğunu söyledikleri için Manisa’ya gelerek burayla sözleşme imzaladım. Sonuç olarak kiralık gelmiş olsaydım Manisaspor transferi açmamış olsa bile (-ki açamadı) tekrar Rizespor bünyesine dönme ihtimalim vardı. Uygulanan yanlış politikadan dolayı şu an bu durumda olduğumu ve çok üzgün olduğumu belirtmek isterim”