Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor karşısında hep farklı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor, Spor Toto 1. Lig'in 23. Haftasında sahasında konuk ettiği Yeni Malatyaspor'u 5-1 mağlup etti.

Ligin ilk devresinde deplasmanda rakibini 4-0 mağlup eden Çaykur Rizespor, bu kez Yeni Malatyaspor ekibini sahasında konuk etti.

İlk yarısı 2-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlanan maçta Yeşil-Mavili ekibe galibiyeti getiren golleri 20.'nci dakikada Olawoyin, 31'inci ve 63'üncü dakikalarda Bolasie, 48'inci dakikada Faruk Miya ve 75'inci dakikada Alper Potuk kaydederken, konuk ekibin tek golünü 90+6'ncı dakikada Mert Miraç'tan geldi. Golün asistini ise sahada 61 numaralı formayı giyen ve 6 sezon Rizespor alt yapısında top koşturarak profesyonel sözleşmeye imza atan, ardından da 1461 Trabzon FK'ya transfer olan Taha Gür yaptı.

Yeşil-Mavililer bu sonuçla 37 puana ve averajla 4'üncü sıraya yükseldi. Yılmaz Vural yönetimindeki Yeni Malatyaspor ise 16 puanda kaldı ve 18'inci sırada yer aldı. Ligde bu sezon en farklı galibiyetini ilk devre 4-0 ile Yeni Malatyaspor deplasmanında elde eden Çaykur Rizespor, yine Malatyaspor karşısında bu kez sahasında rekorunu 5-1 ile egale etti.

Çaykur Rizespor, 11 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da oynayacağı 24. hafta maçında, lider Yılport Samsunspor deplasmanına konuk olacak. Ligin ilk devresinde Rize'de karşılaşan Karadeniz ekiplerinin maçı 1-1 berabere tamamlanmıştı.

"Tek olumsuzluk yediğimiz gol"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, maçın başından sonuna kadar iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyleyerek, "İyi oyunumuz devam ediyor ve üzerine koyarak devam ediyoruz. Farklı bir galibiyet aldık. Her şey olumluydu, tek olumsuzluk yediğimiz gol oldu. Artık gelecek maçları düşünmeye başlayacağız." diye konuştu.