Çaykur Rizespor'un Kupa turu rövanş maçına kaldı

TAKİP ET

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Çaykur Rizespor, Galatasaray ile 1-1 berabere kalarak turu rövanş karşılaşmasına bıraktı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Çaykur Rizespor, Galatasaray'ı konuk etti. Karşılaşma ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 berabere tamamlanırken, turu geçen taraf gelecek hafta İstanbul'da oynanacak karşılaşma sonrasında belli olacak.

Yeşil-Mavili ekip maçın 38'inci dakikasında Boldrin'in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçerken, golden bir dakika sonra ise kalesinde beraberlik golünü gördü. Geçen sezon Rize'de oynanan maçta Samudio ile girdiği ikili mücadelede ayağpı kırılan Emre Akbaba, Galatasaray'a beraberliği getiren isim oldu.

Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Galatasaraylı futbolcunun Çaykur Rizesporlu futbolcuya faul yapmasının ardından kazanılan topta Emre Mor ile bulduğu gol VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Maçı 646'sı misafir taraftarı ve 6 bin 34'ü ev sahibi taraftar olmak üzere toplam 6 bin 677 taraftar izledi.

"Golü yemesek farklı galip ayrılabilirdik"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör İsmail Kartal, "Takımın disiplinli mücadelesi ile maçı 1-1 bitirdik. Her şey İstanbul'da oynayacağımız ikinci maça kaldı. Tek eksiğimiz golü attıktan sonra çok çabuk gol yedik. Bu golü yemesek daha farklı galip ayrılabilirdik. Bu maçta Oğuz Kaan gibi Burak gibi genç oyunculara fırsat vermek istememin nedeni, Rizespor'un geleceğini hazırlamak adınadır. Gerek genç oyuncularımın gerekse yeni transferlerimiz Garmash ve Skoda'nın performanslarından memnun kaldım." diye konuştu.

Çaykur Rizespor: 1 - Galatasaray: 1

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Sönmez, İbrahim Bozbey

Çaykur Rizespor: Gökhan, Moroziuk, Talbi, Burak, Melnjak, Oğuz Kağan (Dk. 80 Abdullah), Vetrih, Samudio, Garmash (Dk. 60 Skoda), Boldrin, Oğulcan (Dk. 88 Orhan)

Yedekler: Tarık, Abarhoun, Atakan, Emir Han, Diamonde, Muhammet, Eren

Galatasaray: Okan, Şener, Marcao, Donk, Linnes, Lemina, Seri (Dk. 78 Emre Mor), Ömer Bayram, Emre Akbaba (Dk. 88 Adem), Feghouli, Falcao (Dk. 77 Taylan)

Yedekler: Muslera, Ahmet Yılmaz, Selçuk, Belhanda, Ferreira, Emin, Nagatomo

Goller: Dk. 38 Fernando Boldrin (Çaykur Rizespor), Dk. 39 Emre Akbaba (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 90+4 Boldrin ve Burak (Çaykur Rizespor) Dk. 35 Marcao (Galatasaray)