Çaykur Rizespor'un Janster faturası ağır oldu

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'da bir dönem oynayan Avusturalyalı oyuncu Jakob Janster için Yeşil-Mavili kulüp 915 bin Euro ödemeye mahkum edildi.

Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor, 2016-2017 sezonunda Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın isteği doğrultusunda İsviçre'nin Luzern takımından transfer ettiği Avusturalyalı oyuncu Jakob Janster'e 915 bin Euro (yaklaşık 7 Milyon 54 bin TL) ödemek zorunda kaldı.

Ajans53 sitesinden Gazeteci Selim Denizalp'in haberine göre, 2017 yılının Aralık ayında kulüple tek taraflı olarak sözleşmesini feshederek Rize'den ayrılan Janster'in alacakları için FİFA'ya başvurduğu ve İsviçre'deki CAS Mahkemelerinde görülen dava sonucu Rizespor'un faiziyle birlikte Janster'e 915 bin Euro ödemeye mahkum edildiği belirtildi.

O dönem yaşanan olayda, Janster’e ödenmesi gereken çekin tarihinin Cumartesi gününe gelmesi nedeniyle Rizespor yönetimi bu ödemeyi ilk iş günü olan Pazartesi günü yapmıştı.

Denizalp'in haberine göre, cezanın bir günlük gecikmeden değil, Janster'e takıma geldiği günden itibaren hiçbir ödeme yapılmamasından dolayı verildiği belirtildi.

İlgili Haber

Janster Çaykur Rizespor ile yollarını ayırdı