Çaykur Rizespor'un gelecekleri: Mehmet Kerem Birinci

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U19 takımının defans oyuncusu Mehmet Kerem Birinci, bu sezonki kadro içinde en çok maç oynayan ve sahada en çok süre alan isim oldu.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U19 Ligi 1. Lig Grubunda mücadele eden Çaykur Rizespor U19 ekibinin, bu sezonki 31 kişilik kadrosu içerisinde, sahada en fazla süre alan isim Stoper Mehmet Kerem Birinci oldu.

Adanaspor ekibinin ligden çekilmesi ve Gaziantepspor ekibinin de ikinci devre oynanacak müsabakaya çıkmamasından dolayı bu sezon ligde 31 maç oynayan Yeşil-Mavili U19 ekibinde tüm maçlarda görev alan isim olmasa da Mehmet Kerem 30 maçta görev aldı ve 2 bin 608 dakika ile en fazla süre alan isim oldu.

Bu sezon 3 golde de imza atan defans oyuncusu Mehmet Kerem, sadece bir sarı kart gördü. Futbola 7 yaşında Çaykur Rizespor altyapısında başlayan Mehmet Kerem Birinci, 11 yaşından itibaren resmi müsabakalarda görev almaya başladı. Çaykur Rizespor’un U14 grubundan başlayarak bugüne kadar Yeşil-Mavili forma altında 123 maça çıkan Mehmet Kerem, bugüne kadar 3 tanesi bu sezon olmak üzere toplam 6 gole imza attı.

Rize merkeze bağlı Sütlüce Köyünden olan 1,72 boyundaki Mehmet Kerem, aynı zamanda Türk Telekom Spor Lisesi son sınıfta eğitimini sürdürüyor.