Çaykur Rizespor'un gelecekleri: Ferhat Karslı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U21 takımının başarılı defans oyuncusu Ferhat Karslı, bu sezon gösterdiği performans ile Yeşil-Mavili kulübün gelecekteki yıldızları arasında yer almayı hak eden isimler içinde yer alıyor.

Haber: Turgay AYHAN

U21 Ligi 1. Lig kategorisinde bu sezon Mustafa Yılmaz yönetimindeki Çaykur Rizespor U21 ekibi, Altınordu takımının ligden çekilmesi ve ikinci devre Gaziantepspor ekibinin Rize’deki müsabakaya gelmemesi nedeniyle bu sezon 31 maça çıktı.

U21 liginde sezon boyunca oynanan müsabakalarda 24’ü 90 dakika olmak üzere 26 maçta görev alan 19 yaşındaki Stoper Ferhat Karslı, 2 bin 240 dakika sahada kalarak takımda en fazla süre alan 3’üncü futbolcu oldu. Bu sezon U19 takımıyla da bir maçta 90 dakika görev alan Ferhat, böylece sezonu 27 maç ve 2 bin 330 dakika ile tamamladı. 9 kez sarı kart gören ve bu yüzden 2 maç cezalı durumda kalan Ferhat, 2 kafa golü kaydetti. Takımın kaydettiği 5 golün de asistini kaydederek katkıda bulundu.

Futbola 12 yaşında Çaykurspor altyapısında başlayan Merkeze bağlı Hamzabey Mahallesinden olan Ferhat Karslı, iki sezon sonra Çaykur Rizespor altyapısına transfer oldu. Geçen sene devre arasında İstanbul Medipol Başakşehir Kulübü altyapısına transfer olan Ferhat, yaşadığı sakatlık nedeniyle şanssız bir devre geçirince sezon başında yeniden Yeşil-Mavili kulübüne döndü. Başakşehir’de 2 kez U21 takımıyla, 5 kez U19 takımıyla maça çıkan Ferhat, bugüne kadar Yeşil-Mavili kulüple 101 maça çıktı. Ferhat bugüne kadar bir tanesi Başakşehir’de olmak üzere 9 gole imza attı.

Çaykur Rizespor’un kulüp kariyerindeki en fazla golü kaydeden futbolcusu İsmail Demirci, nam-ı diğer Ramanozlu İsmail’in de yeğeni olan Ferhat Karslı, tıpkı dayısı gibi Çaykur Rizespor tarihine geçen isimler arasında yer almayı hedefliyor. Hava hakimiyeti ve fizik gücü ile dikkatleri üzerine çeken Ferhat, bu sezon U21 ekibinin en başarılı üç isminden biri haline geldi.