Çaykur Rizespor'un gelecekleri: Alperen Utku Eskiçırak

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U19 ekibi futbolcularından Alperen Utku Eskiçırak, bu sezon hem takımın en golcü isimleri arasında yer aldı, hem de en çok süre alan 3'üncü isim oldu.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U19 Ligi 1. Lig kategorisinde mücadele eden Çaykur Rizespor U19 ekibi, bu sezon Adanaspor’un ligden çekilmesi ve Gaziantespor ekibinin de ikinci devrede Rize’de oynayacağı müsabakaya gelmemesi dolayısıyla sezon boyu 31 maç oynadı.

Osman Sarımehmet yönetimindeki Çaykur Rizespor U19 ekibinde yer alan Alperen Utku Eskiçırak, U19 Liginde 29 maça çıkarak 2 bin 274 dakika süre aldı ve aynı zamanda takımdaki en çok sahada kalan 3’üncü isim oldu. Bu sezon U21 Liginde de 2 müsabakaya çıkarak 76 dakika sahada kalan Alperen sezonu toplamda 31 maç ve 2 bin 350 dakika ile tamamladı.

12 Eylül 2000 tarihinde İstanbul’un Ümraniye ilçesinde dünyaya gelen aslen Ardeşen ilçesinden Alperen Utku, futbola 6 yaşında Selimiyespor'da başladı. 11 yaşında Bağlarbaşı Spor Kulübüne transfer olan Alperen, futbol kariyerini burada sürdürürken sezon başında Çaykur Rizespor altyapısına transfer oldu ve Yeşil-Mavili forma altında bu sezon 6 gol kaydederek takımda en çok gol atan 4 isim içinde yer aldı. 10 golde de asist yaparak takımına katkı sağlayan genç futbolcu sezonu 5 sarı kart görerek tamamladı.

Alperen, Rize Türk Telekom Spor Lisesi'nde eğitimini sürdürüyor.