Çaykur Rizespor'un Antalya kampı başladı

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'de ilk devreyi 12 puanla lig sonuncusu olarak tamamlayan Yeşil-Mavili Çaykur Rizespor, devre arası kamp dönemine Antalya'da başladı.

Antalya’nın Belek ilçesinde bugün itibariyle 10 günlük kamp sürecine başlayan Yeşil-Mavili ekipte, kendilerine takım bulması istenen Jaroslaw Jach ile Armand Traore kampa katılmazken, bu iki futbolcu idmanlarında Rize'de devam edecek. Sakatlığı yüzünden Almanya’da tedavisi devam eden Koray Altınay da kamp kadrosunda yer almıyor.

Yine Okan Hocanın kadroda düşünmediği ve takım bulmaları istenen Matic Fink, Montassar Talbi ve Aleksander Gladkyy’nin kampa dahil edildiği öğrenilirken geçen sezon Fenerbahçe’den transfer edilen kaleci Gürkan Hervenik dışında, altyapıdan Emir Han Topçu ve Eren Karadağ da kamp kadrosuna dahil edilen isimler oldular.

Atmacalar, 10 günlük kamp sürecinde iki hazırlık maçı oynayacak. Bu maçlar hangi takımlarla ve hangi gün oynanacakları henüz belirlenmedi. Daha önce kampın ardından takımın İstanbul’a geçeceği ve Kasımpaşa maçı hazırlıklarını burada sürdüreceği ifade edilirken, bu konuda da değişiklik olabileceği ve kamp sürecinin uzatılabileceği öğrenildi.

Transfer çalışmaları sürüyor

Bir yandan transfer çalışmalarını da sürdüren Yeşil-Mavili ekibin listesinin başında İran’ın Persopolis takımında oynayan 23 yaşındaki santrafor Ali Alipour ile Akhisar Belediyespor’da forma giyen Ukraynalı santrafor Yevgen Seleznyov bulunuyor. Seleznyov için Akhisar temsilcisinin bonservis bedeli olarak 500 bin Avro ücret istemesi şu an için transferi zora sokarken Teknik Direktör Okan Buruk’un eski öğrencisiyle görüştüğü ve futbolcunun Rizespor’a gelmek istediği öğrenildi.

Yeşil-Mavili ekip Galatasaray’dan Muğdat Çelik, Ömer Bayram ve bu sezon fazla forma şansı bulamayan Ahmet Çalık’ı kadrosuna katmak isterken bu üç futbolcuyla ilgili son kararı Teknik Direktör Fatih Terim’in devre arası kampı sürecinde vereceği öğrenildi.

Transfer listesinde yer alan diğer isim ise Medipol Başakşehir’den. Atmacalar Başakşehir’in Sırp orta saha oyuncusu Milos Jojic’i de kadrosuna dahil etmek istiyor. Ancak bu transferin gerçekleşmesi ise Başakşehir’in Brezilyalı oyuncu Robinho ile sözleşme imzalamasına bağlı.

"Taraftarlarımız sabırlı olsun"

Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, taraftarların sabırsız davranmalarını anlayışla karşıladıklarını ifade ederek, “Galatasaray, Başakşehir, Beşiktaş’ tan istediğimiz oyuncular var. Bu oyuncular için büyük aşama kaydettik. Antalya Belek’ teki kamp bitmeden bu oyuncuları yetiştirmek istiyoruz. Ancak Türk futbolunun içindeki girdap ortadadır. Bu şartlarda takımı zarar sokmadan transferleri gerçekleştirmek istiyoruz. Transfer sezonu bitmeden transferleri tamamlayacağız” dedi.

Yılmaz Bal, "Yeşil mavili takımın süper lige kalabilmesi için Okan Buruk Hocamız bizden 6 oyuncu istedi. Yabancı kontenjanımız dolu olduğu için 6 oyuncumuzu gönderdik. 2 oyuncuyu daha kamptan sonra TFF 1. Lig ekiplerine kiraya vereceğiz. Boşalan kontenjana yeni oyuncular açacağız. Taraftarlarımız bize güvensin ve sabırlı olsun” dedi.