Çaykur Rizespor'un 28 kişilik A Takım kadrosu belli oldu

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor, birinci devre transfer dönemi sonrası 28 kişilik resmi A Takım oyuncu listesini TFF'ye sundu.

Farklı takımlara kiralık olarak gönderdiği 6 oyuncusu dışında elinde 44 profesyonel futbolcusu bulunan Çaykur Rizespor’un TFF’ye sunduğu 28 kişilik A Takım kadrosu içinde Montassar Omar Talbi, Mustafa Saymak, Jaroslaw Jach, Samir Ujkani, Armand Traore, Jakub Brabec, Orhan Ovacıklı, Mehmet Uslu, Marwane Saadane, Matic Fink, Davide Petrucci, Süleyman Koç, Brain Samudio, Oleksandr Gladkyy, Abdullah Durak, Musa Çağıran, Cihan Topaloğlu, Gökhan Akkan, Ali Çamdalı, Eren Karadağ, Berkay Sandıkçı, Devrim Torlak, Koray Altyınay, Aminu Umar, Furkan Cinkaya, Vedat Muriç, Robin Yalçın ve Fernando Henrique Boldrin yer aldı.

Yeni transferler listede yok

TFF’ye sunulan 28 kişilik kadro dışında kalan yeni transferlerin başında 21 yaşındaki Çınar Tarhan geliyor. Ankara Demirspor’dan transfer edilen Çınar bu listede yer almazken Senegal’den transfer edilen futbolcular 21 yaşındaki Adama Gueye ve 22 yaşındaki Cisse Cheikh de 28 kişilik listede yer almadı.

1998 doğumlu ve daha genç futbolcular TFF kurallarına göre bu listede yer almasa da sezon içinde oynanacak maçlarda kadroda yer alabiliyor. Bu kurala Çınar Tarhan uymadığından Çınar’ın devre arasına kadar A Takım kadrosunda yer alma ihtimali görünmüyor.

Altyapıdan 4 isim var

Listede altyapıdan yetişen ve bu sezon başında profesyonel sözleşmeye imza attırılan Berkay Sandıkçı, Devrim Torlak, Furkan Cinkaya ve Eren Karadağ listede yer alan isimler oldular. Bu 3 ismin dışında sezon başında Ferhat Karslı, Alperen Utku Eskiçırak, Onur Civelek ve Kaleci Boğaçhan Kazmaz da profesyonel yapılan altyapı sporcuları olmuşlardı.

Yine altyapıdan yetişip listede yer almayan isimler arasında Emir Han Topçu, Berat Delihasan, Muhammet Çelik, Kaleci Mizhat Burak Sarı ve Kaleci Mert Kuleli yer alıyor. Aynı zamanda Gölcükspor’dan transfer edilen Faruk Affan Doruklu ve Fenerbahçe altyapısından transfer edilen Kaleci Gürkan Hervenik de listede yer almayan isimler arasında. Ancak bu gençlerin hepsi de 1998 ve daha genç doğumlular arasında yer aldıkları için kadroya dahil edilebilecekler.

Geçtiğimiz sezon Almanya’nın SC Fortuna Köln takımından transfer edilen 21 yaşındaki Gurbutçi futbolcu Furkan Şimşek de, Çınar Tarhan gibi devre arasında kadar A Takım kadrosunda yer alamayacak futbolcular arasında yer alıyor. Bu iki isim ve Senegalli futbolcuların U21 kadrosunda forma giyeceği öğrenildi.