Çaykur Rizespor üç dakikada 3 puanı kazandı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor, deplasmanda 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Tümosan Konyaspor'u son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 mağlup ederek yükselişini sürdürdü.

Trendyol Süper Lig 5. Haftasında Konya deplasmanında 34'üncü dakikada Uğurcan'ın kaydettiği golle 1-0 yenik duruma düşen Çaykur Rizespor, ikinci yarının son dakikalarında bulduğu gollerle sonuca gitti.

89'uncu dakikada Gustavo Sauer'in penaltı golü ve Gaich'in 90+2'nci dakikada kaydettiği golüyle deplasmanda rakibini 2-1 mağlup eden Çaykur Rizespor, namağlup serisini 4'e çıkarırken ligdeki puanını da 10'a yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Her maçı bu şekilde çeviremeyiz

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Palut maç sonucunda yaptığı açıklamada, "Konyaspor bir gol attı ve ondan sonra topun arkasında pozisyon aldılar. Maçtan önce Konyaspor takımına karşı etkili olmak istiyorsak topu hızlandırmalıyız, tempomuzu artırmalıyız. Yoksa hepsi pozisyon bilgisi gelişmiş oyuncular zorlanırız dedik. Tam da uzunca bir süre onu yaşadık. Sonlara doğru oyuna giren oyuncular karakter koydukları için sorumluluk aldılar ve maçı bizim tarafımıza çevirdiler. Tabii bir yandan baktığınız zaman son dakikaya kadar oyunu bırakmayan bir Rizespor takımı vardı. Bunu takdir etmemiz gerekiyor. Öteki yandan da baktığımız zaman her maçı da bu şekilde bu dakikalarda çevirmemiz, hele ki Konyaspor gibi gerçekten belki temposu yüksek değil ama organizasyonu gelişmiş bir takıma karşı hiç kolay değil. Ben oyuncularımı kutluyorum. Hepsini tebrik ediyorum. Konyaspor'a yürekten başarılar diliyorum" dedi.