Çaykur Rizespor U21, son maçında 3-2 mağlup

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U21 takımı, son hafta karşılaşmasında sahasında konuk ettiği Trabzonspor U21 takımına 3-2 mağlup oldu.

Haber: Turgay AYHAN

U21 Ligi Süper Lig Gurubu 34. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U21 ekibi, ligin ilk devresinde deplasmanda 1-0 mağlup olduğu Trabzonspor U21 ekibini bu kez sahasında konuk etti.

TFF tarafından alınan kararla U21 Liginin önümüzdeki sezon kaldırılacak olması nedeniyle her iki kulübün U21 takımlarının aynı zamanda son mücadelesi de olan maçı TFF 3. Lig ekibi Ofspor Kulüp Başkanı Olcay Saral, Çaykur Rizespor yöneticileri ile birlikte izledi.

İlk yarısı 1-1 berabere tamamlanan maçın 28’inci dakikasında konuk Trabzonspor ekibi Berkay Sefa Kara’nın uzaktan şık vuruşuyla kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti. Golden 2 dakika sonra gelişen Çaykur Rizespor atağında Kaptan Muhammet Çelik’in sol çaprazdan kaleye şutunda top Trabzonsporlu Bora Ulu’ya çarparak filelerle buluştu ve Yeşil-Mavili ekip beraberliği sağlayarak ilk yarıyı tamamlamış oldu.

İkinci yarının hemen başında 48’inci dakikada konuk Trabzonspor yine Berkay Sefa Kara’nın golü ile öne geçti ve skoru 2-1’e taşıdı. 76’ncı dakikada bu kez Koray Kılınç’ın golü ile konuk ekip farkı ikiye çıkarttı. Bu golden sonra Rizespor Takım Kaptanı Muhammet Çelik’in ceza sahası içinde düşürülmesine rağmen penaltı kararı vermeyen hakem Abdülselam Koçak tepkiyle karşılandı. 3 dakika uzatmaların işaret edildiği maçın 90+2’nci dakikasında Kaptan Muhammet Çelik’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutu kaleciden dönerek Alperen Keleş’in önüne düştü ve topu filelerle buluşturan Alperen maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Trabzonspor sahadan 3-2 galip ayrılan taraf oldu.

Çaykur Rizespor U21 takımı, önümüzdeki sezon düzenlenmeyecek olan U21 Liginin son sezonunu 36 puanla ve 14’üncü sırada tamamladı. Trabzonspor U21 ekibi ise ligi 54 puanla 6’ncı sırada tamamladı.

Çaykur Rizespor U21: 2 – Trabzonspor U21: 3

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Abdülselam Koçak, Soner Bingöl, Onur Tatar

Çaykur Rizespor U21: Zafer Görgen, Refik Akbulut, Doğukan Karafazlıoğlu, Baran Topaloğlu, Uluhan Alan, Özgür Tarakçı (dk 70 Mehmet Ağun), Alperen Keleş, Sefa Demirci (dk 83 Musa Berkay Yetimoğlu), Okan Sarı (dk 83 Yunus Emre Kansız), Taha Enes Duman, Muhammet Çelik

Yedekler: Furkan Gür, Alican Karali, Serhat Kurtkaya, Oğuzhan Yapıcı

Teknik Sorumlu: Muharrem Vezir

Trabzonspor U21: Oğuz Can Kurt, Miraç Can Doksanoğlu (dk 86 Ali Uygar Avcı), Bora Ulu (dk 83 Emre Soytürk), Mustafa Can Kandemir, Mustafa Aksoy, Furkan Şahin, Faruk Can Genç, Hüseyin Mert Kurt, Talha Reşat Bulut (dk 70 Doğukan Delimehmet), Berkay Sefa Kara, Koray Kılınç

Yedekler: Gürkan Kaynak, Beytullah Çakır

Teknik Sorumlu: Osman Kastan

Sarı Kartlar: Taha Enes, Muhammet, Özgür (Ç.Rizespor), Koray (Trabzonspor)

Goller: dk 30 Boro Ulu (K.K.), dk 90+2 Alperen Keleş (Ç.Rizespor), dk 28, dk 48 Berkay Sefa Kara, dk 76 Koray Kılınç (Trabzonspor)