Çaykur Rizespor U21 liderden fark yedi: 4-0

TAKİP ET

U21 Ligi 12. Hafta karşılaşmasında evinde Fenerbahçe U21 takımını konuk eden Çaykur Rizespor U21, sahadan 4-0 mağlup ayrıldı.

12 haftası geride kalan U21 Ligi’nde sadece bir galibiyet ve 4 beraberlik elde edebilen Çaykur Rizespor U21 takımı, evinde konuk ettiği lider Fenerbahçe U21 takımı karşısında aldığı 4-0’lık mağlubiyetle, galibiyet hasretini 11. haftaya erteledi.

Mehmet Cengiz Tesislerinde oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 7’nci dakikada Çağrı Giritlioğlu’nun attığı golle 1-0 konuk ekip Fenerbahçe U21’in üstünlüğü ile tamamlandı. İlk yarıda rakibine karşı başa baş bir mücadele ortaya koyan Yeşil-Mavili Genç Atmacalar, 2 net gol pozisyonunda topu filelerle buluşturamazken, rakibine ise 3 net pozisyonda gol şansı tanımadı. Maçın 36’ncı dakikasında Çaykur Rizespor’da Bora Berkay Şahinoğulları, net bir gol pozisyonunda kaleciyle çarpışarak yere yığıldı. Sağlık ekiplerinin mücadele ettiği Bora, oyundan çıkartılarak yerine Onur Civelek girerken Bora ise ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

İkinci yarıda 58’inci dakikada Sarı-Lacivertli ekipte Murat Batuhan Abdikoğlu attığı golle skoru 2-0’a taşıdı. Bu golden sonra düşüş gösteren Yeşil-Mavili Gençler, 72’nci dakikada Görkem Bitin’in golü ile 3-0 geriye düştü. Oyuna 71’inci dakikada giren ve bir dakika sonra gol atan Görkem, 82’nci dakikada ise kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golünü kaydederek maçın skorunu belirledi. Özellikle son iki golde Kaleci Mert Kuleli’nin bariz hataları farkın açılmasına sebep oldu. Yeşil-Mavili ekibin kadrosunda profesyonel futbolculardan Furkan Şimşek ve Believe Atiemwen de yer aldı. 78’inci dakikada oyundan alınan Nijeryalı genç futbolcu Atiemwen’in bencil ve artistik hareketleri takıma katkı sağlamaktan uzak kalırken, Gurbetçi Furkan ise 90 dakika boyunca üstün bir mücadele örneği sergiledi.

Son 10 haftada galip gelemeyen ve bu maçlarda sadece 3 puan toplayabilen Çaykur Rizespor U21 ekibi 7 puanda kalarak 18’nci ve son sıraya geriledi. 29 puana ulaşan Fenerbahçe U21 ekibi ise averaj farkı ile liderliğini sürdürdü.

Çaykur Rizespor U21 ekibi, 5 Aralık Pazartesi günü saat 13.30’da oynayacağı 13. Hafta karşılaşmasında 14 puanlı Bursaspor U21 deplasmanına konuk olacak.

Çaykur Rizespor U21: 0 – Fenerbahçe U21: 4

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Rauf Türkmen ***, Erdem Altaş ***, Barış Uzma ***

Çaykur Rizespor U21: Mert Kuleli *, Muhammet Hakan Çelik *, Ufuk Buncukçu *, Alperen Kalyoncu *, Hüseyin Yıldız *, Berat Delihasan *, Kazım Kopuz * (Dk 76 Murat Bayar *), Furkan Şimşek **, Bora Berkay Şahinoğulları * (Dk 36 Onur Civelek *), Sinan Yazıcı *, Iyayı Believe Atiemwen * (Dk 78 Ümitcan Kesici *)

Yedekler: Muharrem Şimşek, Batuhan Mert, Tayyar Arslan, Onur Aksu

Teknik Sorumlu: Mustafa Yılmaz

Fenerbahçe U21: Tarık Çetin ***, Savaş Polat ***, Çağrı Giritlioğlu ***, Mehmet Eray Karadağ ***, Tuncer Duhan Aksu ***, Caner Koca ***, Ahmethan Köse *** (Dk 62 Alparslan Demir **), Ramazan Civelek *** (Dk 76 Erdem Aydın **), Murat Batuhan Abdikoğlu *** (Dk 71 Görkem Bitin ***), Muhammed Samed Karakoç ***, Mehmet Zahit Çınar ***

Yedekler: Ahmet Oytun Özdoğan, Recep Kutun, Yasin Demirci, Erdi Can Şehit

Teknik Sorumlu: Şenol Çorlu

Sarı Kartlar: Berat, Believe (Ç.Rizespor), Caner (Fenerbahçe)

Goller: Dk 7 Çağrı, Dk 58 Murat Batuhan, Dk 72-82 Görkem (Fenerbahçe)