Çaykur Rizespor U21'den 5-3'lük gol şov

TAKİP ET

Geçen hafta uzatma dakikalarının son saniyelerinde gelen golle sahasında Fenerbahçe U21 takımını 4-3 mağlup eden Çaykur Rizespor U21 ekibi, bu kez deplasmanda karşılaştığı Kayserispor U21 takımını 5-3 mağlup ederek ligde üçte üç yaptı.

Haber: Turgay AYHAN

U21 Ligi Süper Lig 8. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U21 takımı, deplasmanda Kayserispor U21 takımıyla karşı karşıya geldi.

Bol gollü geçen karşılaşmanın ilk yarısını 3-1 önde kapatan Yeşil-Mavili Gençler, 8’inci dakikada Çınar Tarhan’ın pasında Onur Civelek’in topu filelere göndermesiyle 1-0 öne geçti. Golden bir dakika sonra Adama Gueye’nin şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Muhammet Çelik topu filelerle buluşturarak skoru 2-0’a taşıdı. 22’nci dakikada ise Alperen Keleş’in verdiği pası bu kez Adama Gueye gol olarak sonuçlandırdı ve skor 3-0 oldu. İlk yarının son dakikasında ev sahibi ekipte Kazım Çelik kaydettiği golle ilk yarının skorunu belirledi.

İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Yeşil-Mavili Gençler 50’inci dakikada Onur Civelek’in pasında Çınar Tarhan’ın kaydettiği golle skoru 4-1 yaptı. Farka doğru gidilen maçta 65’inci dakikada Batuhan Mert, ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kalınca Yeşil-Mavili ekip 10 kişi kaldı. Buna rağmen 73’üncü dakikada Berkay Sandıkçı’nın asistinde Onur Civelek topu bir kez daha filelerle buluşturarak kendisinin ikinci, takımının ise beşinci golünü kaydetti ve skor 5-1 oldu. Rakibin 10 kişi kalmasını avantaja dönüştüren ev sahibi ekip 88’inci dakikada Hakan Çıtak’ın penaltıdan kaydettiği golle skoru 5-2 yaptı. 90+2’nci dakikada ise Bora Barlas maçın skorunu belirleyen golü kaydetti ve Çaykur Rizespor U21 takımı sahadan 5-3 galip ayrılan taraf oldu.

Ligin ilk 5 haftasında galip gelemeyen ve sadece 1 puan elde edebilen Çaykur Rizespor U21 ekibi, Malatya ekibini deplasmanda 2-1 yenerek bu sezonki ilk galibiyetiyle tanıştığı 6. Haftadan bu yana geçen hafta sahasında Fenerbahçe’yi 4-3 yenip, Kayserispor deplasmanından da 5-3’lük galibiyetle ayrılarak ligde üçte üç yaptı. Puanını 10’a yükselten Yeşil-Mavili Gençler haftayı 12’nci sırada tamamladı. Kayseri ekibi ise 6 puanda ve 14’üncü sırada kaldı.

Çaykur Rizespor U21 ekibi, liglere verilen bir haftalık Milli Maç arasının ardından 21 Ekim Pazar günü saat 13.00’de oynayacağı 9. Hafta karşılaşmasında sahasında 15 puanlı Atiker Konyaspor U21 takımını konuk edecek.