Çaykur Rizespor U19'un ilk devre karnesi

TAKİP ET

U19 Elit B Ligi 2. Grupta mücadele eden Çaykur Rizespor U19 takımı, 9 hafta süren 1. Devreyi 14 puan toplayarak 5'inci sırada tamamladı.

10 takımlı ligde 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi alan Selçuk Yıldırımkaya yönetimindeki Yeşil-Mavili ekip, ilk devre 13 gol atarken kalesinde ise 12 gol gördü. İç sahada sadece bir yenilgisi ve 3 galibiyeti bulunan U19 takımı 10 puan toplayarak iç saha lideri olurken, deplasmanda ise sadece bir galibiyet elde ederek 4 puan topladı ve 8’inci sırada yer aldı.

İlk devre oynanan maçlara 27 kişilik bir kadro ile çıkan U19 ekibinde en fazla süre alan futbolcu 9 maçta 806 dakika oynayan Ahmet Eren Altındaş oldu. Ahmet Eren aynı zamanda 3 gol atarak ilk devrenin en golcü ismi oldu. Devrim Deniz Kutanis de 9 maçta 767 dakika süre alarak ikinci sırada yer aldı. Ahmet Eren ve Devrim Deniz ile birlikte Emirhan Yılmaz 9 maçta da ilk 11 oynayan isimler oldular. Emirhan ayrıca bir Ziraat Türkiye Kupası maçında da sonradan oyuna girerek devreyi 10 maçla tamamladı.

A takım ile birlikte antrenmanlara çıkan Eren Emre Aydın U19 liginde 6 maç oynasa da 3 Türkiye Kupası ve bir TFF 1. Lig maçı ile birlikte devreyi 10 maç oynayarak tamamladı. U19 Milli Takım kampına da şu günlerde davet edilen Eren Emre, Rize ekibinin son oynadığı Altınordu maçında ilk 11’de yer alarak 72 dakika sahada kalmıştı. Oynadığı Kupa maçlarının ikisinde de ilk 11 başlayan Eern Emre’nin U19 takımında bir de golü bulunuyor. 5 maçta 90 dakika oynayan Habil Özbakır da bir Türkiye Kupası maçında sonradan oyuna girerken, yine 6 maçı bulunan Muhammet Enes Şebelek’in de bir tanesi ilk 11’de olmak üzere 3 Kupa maçı bulunuyor.

Takımda profesyonel sözleşmesi bulunan isimlerden Emirhan Yılmaz 9 maçta da ilk 11 oynarken diğer profesyonel futbolculardan Eren Durmuş 9 maçın 7’sinde ilk 11 çıkarak 548 dakika süre alırken, hiç ilk 11’i bulunmayan Emre Şimşek ise yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle 6 maç kadrosunda yer alsa da 3 maçta 71 dakika süre alabildi.

İlk devre kadroda yer almasına rağmen hiç süre alamayan isimler Kaleciler Ali Kıran ve Berat Papaker olurken, aslında U17 kadrosunda yer alan Muhammet Mert Karaca ilk hafta U19 kadrosunda yer alarak hiç süre alamayan isimlerden oldu. En az süre alan isim ise 4 maçta 15 dakika sahada kalan Ömer Ali Danışmaz oldu. (Uzatma dakikalarındaki süreler 1 ile hesaplanmıştır.)

Muhammet Enes Şebelek 2 gol ile en fazla gol atan ikinci isim olurken Devrim Deniz, Emirhan Yılmaz, Emirhan Uzun, Hamza Birinci, Eren Durmuş, Eren Emre, Ahmet Eroğlu ve Niyazi Kılıç birer gol attılar. Kırmızı kart göremeyen U19 ekibinde en fazla sarı kart gören isimler 3’er kartla Eren Emre ve Muhammed Ali Yılmaz oldu.

U19 takımında ilk devreyi 2 kaleci korudu. 8 maç kalede duran Mehmet Çetin 12 gole engel olamazken son maçta kaleyi koruyan Emre Ezen ise kalesini gole kapadı.

U19 Liginde 2. Devre 07 Ocak Cumartesi günü oynanacak olan maçlarla başlayacak. Yeşil-Mavili U19 takımı, sahasında saat 12.00’da oynayacağı maçta, ligin ilk devresi deplasmanda golsüz berabere kaldığı Afyonspor U19 takımını konuk edecek.