Çaykur Rizespor U19, üç puanı koruyamadı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U19 takımı, deplasmanda mücadele ettiği ve ilk yarıda 1-0 öne geçtiği maçta Atiker Konyaspor U19 takımı ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U19 Ligi A Grubu 9. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U19 takımı, deplasmanda Atiker Konyaspor U19 takımıyla karşı karşıya geldi.

Çaykur Rizespor U19 ekibi maça U21 kadrosundan 6 takviyeyle çıktı. Teknik Sorumlu Mustafa Yılmaz’ın tercihi doğrultusunda U21 kadrosundan seçilerek U19 kadrosuna dahil edilen isimler arasında bu hafta Rıza Berktaş, Serhat Kurtkaya, Berat Vardal, Kadir Kaan Yurdakul, Mehmet Kerem Birinci ve profesyonel sözleşmeli Furkan Cinkaya yer aldı.

İlk 11’de bu isimler dışında mevcut U19 kadrosundan ise kaleci Mehmet Şahhan Yetimoğlu olmak üzere Onur Yıldız, Uluhan Alan, Ahmet Can Yılmaz ve Gökdeniz Ersoy yer aldı.

Konya Cumhuriyet Sahasında oynanan maçın ilk yarısında Yeşil-Mavili ekip 45+1’inci dakikada Gökdeniz Ersoy’un frikik vuruşunda Uluhan Alan’ın kaydettiği kafa golüyle soyunma odasına 1-0 önde girdi. Uluhan, Yeşil-Mavili forma altında 3 sezonda attığı toplam gol sayısını 25’e yükseltirken, bundan önceki 2 sezonda olduğu gibi, bu sezon da gol orucunu, oynadığı 7’nci maçında bozdu. Karşılaşmanın ikinci yarısında 60’ıncı dakikada köşe vuruşu sonrasında ev sahibi ekipte Hüseyin Aybars Tüfekçi’nin kaydettiği golle beraberlik sağlandı ve maçın sonunda her iki ekip de birer puanı hanesine yazdırdı.

Sezon sonunda 3 takımın küme düşeceği Elit U19 Liginde ağırlıklı olarak U21 takviyeli kadrosuyla yoluna devam eden Çaykur Rizespor U19 takımı 6 puana ulaşarak haftayı 16’ncı ve düşme hattı sıralamasında tamamladı. Atiker Konyaspor U19 ekibi ise 12 puanla 9’uncu sırada haftayı kapattı.

Yeşil-Mavili U19 ekibi 27 Ekim Cumartesi günü saat 14.30’da sahasında oynayacağı 10. Hafta maçında 23 puanlı Lider Beşiktaş U19 takımını konuk edecek.