Çaykur Rizespor U19 takımına çirkin saldırı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U19 takımına, sözlü saldırı başlatan Trabzonspor altyapı takımı futbolcuları, havaalanında saldırılarını fiziksel şiddete döndürdü.

Haber: Turgay AYHAN

Elit U19 Ligi B Grubunda mücadele eden Çaykur Rizespor U19 takımı futbolcuları, İstanbul deplasmanında 0-0 berabere kaldığı Ümraniyespor U19 takımıyla yaptığı maçın ardından uçakla Rize’ye dönerken Trabzonspor U19 ve U17 altyapı takımlarının hem sözlü hem de fiziksel saldırısına uğradı.

Trabzonspor altyapı futbolcuları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında önce Rizespor U19 takımı futbolcularına, geçen sezon küme düşmelerini ima ederek sataşırken, “Satılmış takım Rizespor, Küme düşmeseydiniz ne güzel bu sene de koyardık size” şeklinde sözler sarf ederken, havalimanındaki sözlü sataşmalar hocaların araya girmesiyle sona erdirildi.

Daha sonra uçak içinde yine Rizesporlu futbolculara sataşan Trabzonsporlu futbolcular, “Ne bakıyorsunuz, çekin pis gözlerinizi üzerimizden” şeklinde cümlelerle tahriklerine ve sözlü sataşmalarına devam ettiler. Kendilerine cevap veren futbolcuları ise “Uçaktan inince görüşeceğiz” şeklinde tehdit etmeyi ihmal etmediler.

Rizesporlu futbolcular, Trabzon Havalimanında uçaktan inip henüz aprona girmeden Trabzonspor U19 ve U17 takım futbolcularından yaklaşık 30-40 kişinin saldırısına uğradı. Rizesporlu futbolcuların etrafını çeviren futbol magandaları, U19 takımından bazı gençlere saldırırken çıkan arbedenin önüne hocaların geçtiği öğrenildi. Havaalanı güvenlik görevlileri ise olayları izlemekle yetindi.

Son olarak Trabzon Havalimanının içerisinde futbolculara bu kez ağır küfürlerle saldıran Trabzonsporlu futbol magandalarına bu kez Polis müdahale etti ve Rizesporlu gençler havalimanından ayrılarak Rize’ye döndüler.