Çaykur Rizespor U19'dan temiz yenilgi: 0-3

TAKİP ET

Sahasında Galatasaray U19 takımını konuk eden Çaykur Rizespor U19 ekibi, 3-0 mağlup oldu.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U19 Ligi A Grubu 15. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U19 takımı, sahasında Galatasaray U19 takımını konuk etti.

Yağmur altında oynanan maçın ilk yarısı 2-0 konuk ekip Galatasaray’ın üstünlüğü ile tamamlandı. Takımın 16 yaşındaki tek futbolcusu Mustafa Kapı 29’uncu ve 45’inci dakikalarda kaydettiği gollerle ilk yarının skorunu belirledi. Genç futbolcu geçirdiği rahatsızlık nedeniyle ikinci devre oyundan çıktı. Maçın skorunu belirleyen golü ise oyuna girdikten onbeş dakika sonra golle tanışan Mustafa Fettahoğlu 79’uncu dakikada belirledi ve Galatasaray ekibi sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Çaykur Rizespor U19 takımı, özellikle defansif hataları ve oyuncuların saha içindeki iletişimsizliğiyle yediği çok basit gollerle kötü bir görüntü ortaya koydular. Beşiktaş maçından sonra yediği kırmızı kartla 3 maç ceza alan ve bir maç da kulüp tarafından cezalandırılarak bu hafta yedek olarak maça başlayan Berat Vardal, son dakikalarda topu filelere gönderse de bu gol ofsayt gerekçesiyle değer taşımadı.

Geçen hafta Ankaragücü deplasmanından 3-1’lik galibiyetle dönen Çaykur Rizespor U19 takımı haftayı puansız kapatarak 13 puanla 14’ünc sırada yer aldı. Galatasaray U19 takımı ise 33 puana ulaşarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Çaykur Rizespor U19 ekibi, 15 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’de oynayacağı 16. Hafta karşılaşmasında 19 puanlı Aytemiz Alanyaspor U19 deplasmanına konuk olacak.

Çaykur Rizespor U19: 0 – Galatasaray U19: 3

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Ertan Başdağ, Ahmet Algün, Turgay Güler

Çaykur Rizespor U19: Boğaçhan Kazmaz, Muhammet Koçali (dk 46 Zekeriya Sarı), Berkay Sandıkçı, Mustafa Gültekin, Uluhan Alan, Kadir Kaan Yurdakul (dk 70 Muharrem Bostancı), Sergen Bostan, Serdar Köse, Furkan Cinkaya, Gökdeniz Ersoy, Ahmet Can Yılmaz (dk 46 Berat Vardal)

Yedekler: Mehmet Şahhan Yetimoğlu, Onur Yıldız, Abdullah Berk Keleş, Hasan Yurtseven

Teknik Sorumlu: Mustafa Yılmaz

Galatasaray U19: Berk Balaban, Berk Akdemir, Süleyman Luş, Işık Kaan Arslan (dk 79 Mehmet Emre Kurt), Ogün Çalışkan, Güney Gençel, H.İbrahim Kaya (dk 64 Mustafa Fettahoğlu), Mustafa Kapı (dk 46 Mirza Cihan), Ali Yavuz Kol, Mutlu Aksu Doğan, Fırat Güllü

Yedekler: Arash Sharghi, Alpcan Sülün, Korhan Güler, Mert Yılmaz

Teknik Sorumlu: Ferda Cevizci

Goller: dk 29, dk 45 Mustafa Kapı, dk 79 Mustafa Fettahoğlu (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Kadir Kaan, Berat (Ç.Rizespor), Işık Kaan, Mutlu Aksu (Galatasaray)