Çaykur Rizespor U19'dan müthiş dönüş

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U19 takımı, sahasında konuk ettiği ve 2-0 geriye düştüğü maçta Giresunspor U19 takımını 3-2 mağlup ederek üst üste üçüncü 3 puanını aldı.

Haber: Turgay AYHAN

U19 Gelişim Ligleri Süper Lig Grubu 23. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U19 takımı, üst üste oynadığı 2 deplasman maçının ardından sahasında GZT Giresunspor U19 takımını konuk etti.

Yeşil-Mavili ekip ilk yarı soyunma odasına 1-0 mağlup girdi. 18’inci dakikada konuk ekipte Alperen Kürşat Kaplan’ın ceza sahası dışından filelerle buluşturduğu top gol oldu ve Giresun ekibi ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Rize ekibi bu yarıda tutuk bir görüntü ortaya koyarken organize ataklar geliştirmekte ve pozisyon yaratmakta başarısız oldu.

İkinci yarıya da tutuk başlayan Yeşil-Mavili gençler 50’inci dakikada Kaan Efsun Yılmaz ile kalesinde ikinci golü gördü ve Genç Çotanaklar farkı 2’ye yükseltti. Golden sonra başka bir Rizespor’a bürünen U19 ekibinde 62’nci dakikada Doğukan Tüfekçi’nin sağ kanattan ceza sahasına kestiği ortayı, oyuna iki dakika önce giren Mustafa Kansız gole çevirerek farkı bire indirdi. 88’inci dakikada yine Doğukan Tüfekçi’nin sağ kenardan başlattığı atakta Musa Eren Karakaş’a pas vermesi ve Musa’nın ceza sahası içine kestiği ortada oluşan karambolde Özgür Kutlu’nun bu kez önüne düşen topu gole çevirmesiyle beraberlik yakalandı. 5 dakika uzatmanın gösterildiği ve heyecanın gittikçe arttığı maçta yine sağ kenardan Doğukan ve Musa paslaşması sonucu Musa bir kez daha topu ceza sahası içine kesti. Muhammet Ali Yılmaz topu kafayla kaleye göndermek istese de top kaleciden döndü ve dönen topu Eyüp Ensar Bozkurt filelere göndererek son saniyelerde takımına 3 puanı getiren golü kaydetti.

Son 15 gün içinde 3-4 gün arayla 5’inci maçına çıkan ve üst üste oynadığı Galatasaray ile Adana Demirspor deplasmanlarından 3’er puanla Rize’ye dönen Yeşil-Mavili gençler galibiyet serisini üçledi ve puanını 31 yaparak 9’uncu sıraya yükseldi. Lig sonuncusu Giresunspor U19 ekibi ise 7 puanda kaldı.

Çaykur Rizespor U19 ekibi, 12 Mart Cumartesi günü saat 12:00’da oynayacağı 25. Hafta maçında Kasımpaşa U19 deplasmanına konuk olacak.

Çaykur Rizespor U19: 3 – GZT Giresunspor U19: 2 / Foto Galeri



Çaykur Rizespor U19: 3 – GZT Giresunspor U19: 2

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri

Hakemler: Yasin Kalcıoğlu, Ünal Başar, İsmail Öztürk

Çaykur Rizespor U19: Zeki Furkan Kayalı, Doğukan Tüfekçi, Muhammet Ali Yılmaz, Eren Emre Aydın (dk 46 Özgür Kutlu), Hüseyin Uzun (dk 61 Mustafa Kansız), Eyüp Ensar Bozkurt, Musa Eren Karakaş, Caner Sevin (dk 61 Kadir Fazlıoğlu), Alperen Gündoğdu (dk 66 Can Polat Uzun), Emirhan Yılmaz (dk 82 Remzi Kolcuoğlu), Hamza Birinci

Yedekler: Mehmet Çetin, Emre Şimşek, Caner Taşkıran, Şeref Emre Karadağ, Özgür Tarakçı

Teknik Direktör: Muharrem Vezir

GZT Giresunspor U19: Bedirhan Beyaz, Mehmet Keskin, Barış Gün (dk 72 Şahin Dik), Ahmet Yıılmaz, Anıl Yiğit Çınar, Kasım Alperen Köşker, Emre Nizam (dk 85 Umut Yılmaz), Alperen Kürşat Kaplan (dk 66 Ömer Faruk Babuşçu), Kaan Efsun Yılmaz (dk 85 Mehmet Sait Kızmaz), Furkan Kütük, Metin Caner Akbayrak (dk 72 Gökdeniz Karadeniz)

Yedekler: Talha Fahrettin Yetiştiren, Ozan Öztürk, Alperen Adak, Mehmet Utku Kurnaz, Mertcam Özden

Teknik Direktör: Selahattin Ceylan

Sarı Kartlar: Kadir (Ç.Rizespor), Mehmet, Barış, Kaan Efsun (Giresunspor)

Goller: dk 62 Mustafa Kansız, dk 88 Özgür Kutlu, dk 90+5 Eyüp Ensar Bozkurt (Ç.Rizespor), dk 18 Alperen Kürşat Kaplan, dk 50 Kaan Efsun Yılmaz (Giresunspor)