Çaykur Rizespor U19'dan Fenerbahçe'ye 5-1'lik tarife

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U19 ekibi, galibiyet hasretine 7'nci Haftada son verdi. Deplasmanda Fenerbahçe U19 ekibiyle karşılaşan ve 2 golün de sayılmadığı maçta Genç Atmacalar rakibini 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Haber: Turgay AYHAN

Spor Toto Gelişim Ligleri Elit U19 Ligi A Grubunda mücadele eden Çaykur Rizespor U19 ekibi, ligin 7. Hafta karşılaşmasında deplasmanda Fenerbahçe U19 ekibiyle karşı karşıya geldi.

Dereağzı Lefter Küçükandonyanis Tesislerinde oynanan maçın ilk yarısı 3-0 konuk Çaykur Rizespor ekibinin üstünlüğüyle tamamlandı. 6’ncı dakikada Gökdeniz Ersoy’un pasında Berat Vardal topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 21’inci dakikada bu kez Ahmet Can Yılmaz’ın pasında topu filelere gönderen Berat hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti. 43’üncü dakikada Gökdeniz kullandığı köşe vuruşunda Devrim ile paslaştı. Devrim’in ceza sahası içine ortaladığı topa yükselen Mehmet Kerem Birinci kafayla topu filelere göndererek ilk yarının skorunu belirledi ve Yeşil-Mavili Gençler soyunma odasına 3-0 önde girdi.

İkinci yarıda 49’uncu dakikada Gökdeniz’in ceza sahası dışında sert vuruşunda top kaleciden geri döndü. Topu iyi takip eden Kadir Kaan Yurdakul takımını 4-0 öne geçiren golü kaydetti. 56'ncı dakikada Ahmet Can Yılmaz'ın ceza sahası içine ortaladığı serbest vuruşta topu kafayla filelere gönderen Uluhan Alan'ın golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 77’nci dakikada Tanju’nun pasında bu kez ev sahibi Fenerbahçe’de Gürkan Başkan topu filelere göndererek takımının ilk ve tek golünü kaydetti. 90’ıncı dakikada Rıza Berktaş, orta sahada rakibinden kaptığı topu ceza sahasına kadar sürerek Berat’a pasladı. Berat’ın vuruşunda top kaleciden döndü. Önüne düşen topu Berat yeniden kaleye şutladı, bu kez savunmadan dönen topu Rıza Berktaş filelere göndererek maçın skorunu belirledi. 90+6’ncı dakikada ise Yeşim-Mavili ekipte Tolga Kegan’ın vuruşunda top filelere gitse de hakem daha önce çalan düdük nedeniyle golü saymadı ve maç 5-1 Çaykur Rizespor U19 takımının üstünlüğüyle tamamlandı.

Ligin ilk 6 haftasında bir türlü galibiyetle tanışamayan ve sadece 2 beraberlik elde edebilen Mustafa Yılmaz yönetimindeki Çaykur Rizespor, 3 puan hasretine 7’nci haftada son verdi ve Fenerbahçe U19 karşısında aldığı 5-1’lik farklı skorla puanını 5’e yükseltti. Fenerbahçe ekibi ise 10 puanda kaldı.

Çaykur Rizespor U19 ekibi, 06 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’de oynayacağı 8. Hafta karşılaşmasında evinde 4 puanlı Kayserispor U19 takımını konuk edecek.