Çaykur Rizespor U19, bir puanla başladı

TAKİP ET

Yaklaşık 1 yıl sonra yeniden sahalara dönen Çaykur Rizespor U19 takımı, Atakaş hatayspor U19 deplasmanından 3-3 beraberlik alarak lige 1 puanla başladı.

TFF U19 Gelişim Ligleri Süper Lig Grubunda yer alan Çaykur Rizespor U19 takımı, Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle liglere verilen aranın ardından yaklaşık 1 yıl sonra sahalara döndü.

Ocak ayı başında antrenmanlarına başlayan Yeşil-Mavili U19 ekibi, TFF tarafından U19 gelişim liglerinin oynanmasına karar verilmesiyle birlikte ilk sınavına Atakaş Hatayspor U19 deplasmanında çıktı.

İlk yarısı 2-2 berabere tamamlanan maçta skoru karşılıklı atılan goller belirledi. Gol düellosunda Hatay ekibi 3’üncü dakikada Arda Çınar ile 1-0 öne geçti. Rize ekibi bu gole 6’ncı dakikada Okan Sarı ile cevap vererek beraberliği yakaladı. 26’ncı dakikada Eren Fansa ile yeniden öne geçen Hatay ekibine bu kez karşılığı 36’ncı dakikada Burak Topçu verdi ve ilk yarı tamamlandı. İkinci yarının hemen başında 48’inci dakikada Yeşil-Mavili ekip İlhan Topatar’ın golü ile 3-2 öne geçerken 54’üncü dakikada Hüseyin Gündüz’ün golü ile bu kez Hatay ekibi beraberliği yakaladı ve maç 3-3 skorla tamamlandı.

Çaykur Rizespor U19 ekibi maça kalede Can Ceylan olmak üzere Mehmet Ağun, Muhammed Ali Yılmaz, Emirhan Demircan, Sefa Demirci, Utku Tan, İlhan Topatar, Burak Topçu, Okan Sarı, Emre Vezir ve Güvenç Usta 11’i ile çıktı. 69’uncu dakikada Güvenç Usta yerini Abdullah Bayraktar’a, Utku Tan yerini Eyüp Ensar Bozkurt’a, 85’inci dakikada Sefa Demirci yerini Doğukan Karafazlıoğlu’na, 90’ıncı dakikada İlhan Topatar yerini Enes Türüt’e ve Emre Vezir yerini Yiğit Can Buber’e bıraktı.

Sezona 1 puanla başlayan Çaykur Rizespor U19 ekibi, ikinci maçında 21 Mart Pazar günü saat 13.00’te Galatasaray U19 ekibini konuk edecek.

21 hafta sürecek ve tek devreli lig usulüne göre oynanacak olan U19 Süper Lig Grubunda müsabakalar 20 Haziran tarihinde sona erecek.