Çaykur Rizespor U19 adım adım zirveye

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U19 takımı, erteleme maçında sahasında konuk ettiği Sakaryaspor U19 takımını 3-1 mağlup ederek zirve yarışında ikinci sıraya yerleşti.

Gelişim Ligleri Elit B Ligi 22. Hafta erteleme maçında Çaykur Rizespor U19 takımı, ligin ilk devresinde deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Sakaryaspor U19 takımını sahasında konuk etti.

İlk yarısı 3 dakika arayla karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere tamamlanan maçta konuk Sakarya ekibi 33’üncü dakikada kazandığı penaltı şansını Ahmet Efe Güvenli’nin ayağından gole çevirerek 1-0 öne geçerken golden 3 dakika sonra Genç Atmacalar Muhammed Baltacı ile beraberliği yakalayarak ilk devrenin sonucunu belirlediler.

İkinci yarıda 60’ıncı dakikada takımın defans oyuncusu Fatih İsa Çoruhlu kullanılan köşe vuruşu sonucu topu kafayla filelere göndererek takımını 12-0 öne geçirirken, 66’ncı dakikada Muhammed Mahmud Demirci attığı şık golle skoru 3-1’e taşıyarak son sözü söyledi.

Hedef Şampiyonluk!

Maçın ardından konuşan Takım Kaptanı Emre Şimşek, “Zor maç olacağını biliyorduk, istediğimiz gibi başlayamadık maça ve  1-0 da geri düştük. Evimizde kazanmamız gereken bir maçtı. Şampiyonluk yarışında evimizde puan kaybetmememiz gerekiyor. Bir kez kaybettik ve bu konudaki limitimizi doldurduk. Geri düşsek de rakibimize karşılık verdik. Bu maçı kazanacağımızı biliyorduk ve ikinci yarıya da bu arzu ve istekle başladık. Skoru da aldık, önümüzdeki haftaya da aynı şekilde devam ederek sezonu şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz.” dedi.

Selim Küçükmustafa yönetimindeki Çaykur Rizespor U19 takımı sahaya kalede Berat Papaker olmak üzere Emre Şimşek, Emirhan Metin Saka, Muhammet Mert Karaca, Fatih İsa Çoruhlu, Ömer Ali Danışmaz, Devrim Deniz Kutanis, Ali Kemal Aslankaya, Muhammed Baltacı, Eren Durmuş ve Muhammed Mahmud Demirci 11’i ile çıktı.

Maçın 57’nci dakikasında Devrim Deniz yerini Deniz Yaşar’a bırakırken 75’inci dakikada Eren’in yerine Baran Atasever, Muhammed Mahmud’un yerine Enes Tonyalı, 88’inci dakikada ise Emirhan Metin’in yerine Yiğit Özgülen ve Ali Kemal’in yerine Fatih Gelen oyuna dahil oldu.

Maçtan 4 gün önce İstanbul deplasmanında Pendikspor U19 takımını 1-0 mağlup ederek Rize’ye dönen Yeşil-Mavili U19 ekibi yenilmezlik serisini 4 maça çıkartırken, evinde oynadığı maçlardaki galibiyet sayısını ise 10 maça yükseltti. 45 puana yükselerek zirve yarışında 2’nci sıraya yerleşen Gençt Atmacalar, lider Bodrumspor ekibiyle aradaki puan farkını ise beşe indirdi. Sakarya ekibi ise 35 puanda kalarak haftayı 5’inci sırada tamamladı.

Bir hafta içinde 3 maçlık periyoda giren Çaykur Rizespor U19 takımı, bu periyoddaki son maçını 21 Şubat Cumartesi günü saat 12.00’da sahasında Ankara Keçiörengücü U19 takımına karşı oynayacak. Genç Atmacalar, 34 puanlı Ankara ekibine ligin ilk devresinde deplasmanda 2-0 mağlup olmuştu.