Çaykur Rizespor U17 takımı da Arıman'ı unutmadı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U17 takımı sahasında konuk ettiği Sakaryaspor U17 ekibiyle girdiği karşılıklı gol düellosunu 3-2 kazandı. Genç Atmacalar sahaya, 29 yaşında hayatını kaybeden futbolcu Fatih Kaan Arıman için hazırladıkları pankart ile çıktılar.

Gelişim Ligleri U17 Elit B Ligi 1. Grup 16. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor U17 takımı, ligin ilk devresinde deplasmanda 2-0 mağlup olduğu Sakaryaspor U17 takımını bu kez sahasında konuk ederek Rize’den puansız gönderdi.

Çaykur Rizespor U17 takımının genç futbolcuları, tedavi gördüğü İstanbul Çam ve Sakura Hastanesi’nde 09 Şubat tarihinde çoklu organ yetmezliği yüzünden 29 yaşında hayatını kaybeden Rize Özel İdarespor Takım Kaptanı Fatih Kaan Arıman için maçtan önce “Kalbimizdesin Fatih Kaan Arıman” pankartı ile sahaya çıktılar.

İlk yarısı 2-1 Yeşil-Mavili gençlerin üstünlüğüyle tamamlanan maçta 18’inci dakikada Burak Martin takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk Sakarya ekibi 32’nci dakikada Mehmet Olcay’ın golü ile beraberliği yakalasa da Burak Martin 44’üncü dakikada attığı golle takımını yeniden öne geçirerek ilk yarının da skorunu belirledi.

İkinci yarıda 55’inci dakikada konuk ekip bu kez Abdulsamet Turan’ın golü ile bir kez daha beraberliği yakaladı. 61’inci dakikada ise bu kez beraberliği bozarak takımını öne geçiren isim Erkan Süğümlü oldu. 69’uncu dakikada Yeşil-Mavili ekip, Yasin Yaşar’ın ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kart ile oyundan çıkmasıyla 10 kişi kalsa da kalan dakikalarda skoru korumayı başardı ve sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Son iki maçın kaldığı ligde Çaykur Rizespor U17 takımı onuncu galibiyetini aldı ve puanını 30 yaparak 3’üncü sıradaki yerini korudu. 16 haftada beraberliği bulunmayan Genç Atmacaların 6 mağlubiyeti bulunuyor. 36 puanda kalan ve 2’nci sıradaki yerini koruyan Sakaryaspor ekibi ise ligdeki ikinci yenilgisini almış oldu.

Çaykur Rizespor U17 takımı, liglere verilen 20 gün aranın ardından 30 Mart Cumartesi günü saat 15.00’da deplasmanda oynayacağı 17. Hafta maçında 26 puanlı Boluspor U17 takımıyla karşı karşıya gelecek. Genç Atmacalar ligin ilk devresinde Rize’de konuk ettiği rakibine 4-2 mağlup olmuştu.

Çaykur Rizespor U17: 3 – Sakaryaspor U17: 2

Stat: Mehmet Cengiz Tesisleri 
Hakemler: Sinan Dereci, Bulut Topatar, Batuhan Aktaş
Çaykur Rizespor U17: Mehmet Akif Öztürk, Efe Yeniay, Muhammed Furkan Özgen, Yakup Ayan, Yasin Yaşar, Ahmet Can Ersoy, Erkan Süğümlü, Kamil Akyürek (dk 72 Resul Sağlam), Mustafa Umut Zaif (dk 85 Kerem Karaibrahimoğlu), Burak Martin, Ahmet Mesut Yazıcı (dk 72 Görkem Kara)
Yedekler: Yunus Emre Aksu, Mehmet Özkan Şenol, Berat Enes Özrek, Muhammet Ali Gündoğdu, Hakan Şükür Sağun, Azer Nas
Teknik Sorumlu: Ali Buçan
Sakaryaspor U17: Yavuz Selim Tantan, Tunahan Erata (dk 76 Cem Berge), Yusuf Kaan Büyüktazim (dk 60 Taha Yusuf Sarı), Kerem Yusuf Aydın, Mehmet Olçay, Kazım Efe Yılmazer, Türker Uzun, Abdülsamed Turan, Gökmen Ege Kabil, Eren Karaten, Erdem Dağlı (dk 76 Egemen Akçay)
Yedekler: Görkem Berat Korkmaz, Üveys Korkmaz, Muhammed Ali Kahraman, Taha Hız, Kaan Kılıçarslan, Oğuz Kilitçi, Selim Kütük
Teknik Sorumlu: Osman Kılıç
Sarı Kartlar: Burak, Muhammed Furkan, Yakup (Ç.Rizespor), Kazım Efe (Sakaryaspor)
Kırmızı Kart: dk 69 Yasin Yaşar (Ç.Rizespor)
Goller: dk 18, dk 44 Burak Martin, dk 61 Erkan Süğümlü (Ç.Rizespor), dk 32 Mehmet Olcay, dk 55 Abdulsamed Turan (Sakaryaspor)